Met het boekje Planeet Texel wil de toeristische dienst van het Nederlandse Waddeneiland tonen dat Texel een wereld op zich is vol mooie mensen en mooie verhalen.

In het boekje komen eilandbewoners van allerlei pluimage aan het woord: van een boerenzoon tot een parachutiste en van een vogelwachter tot een kokkelvisser. Ze vertellen wat Texel zo bijzonder maakt en waarom ze er met zoveel liefde wonen.

De lezers ontdekken typische Texelse gebruiken, ze leren wat ze wel en niet op het strand moeten doen, welke geluiden ze er kunnen horen, hoe ze oesters kunnen openen, ze ontdekken waar ze eetbare natuur kunnen vinden en welke soorten wind er allemaal voorkomen. Kortom: ze leren supersnel hoe ze een echte eilander kunnen worden.

Het vrolijke 112 pagina's tellende boekje met leuke illustraties en mooie foto's kunt u voor 9,95 euro kopen bij de boekhandels op het eiland, via de webshop van www.texel.net of via bol.com.

Met het boekje Planeet Texel wil de toeristische dienst van het Nederlandse Waddeneiland tonen dat Texel een wereld op zich is vol mooie mensen en mooie verhalen. In het boekje komen eilandbewoners van allerlei pluimage aan het woord: van een boerenzoon tot een parachutiste en van een vogelwachter tot een kokkelvisser. Ze vertellen wat Texel zo bijzonder maakt en waarom ze er met zoveel liefde wonen. De lezers ontdekken typische Texelse gebruiken, ze leren wat ze wel en niet op het strand moeten doen, welke geluiden ze er kunnen horen, hoe ze oesters kunnen openen, ze ontdekken waar ze eetbare natuur kunnen vinden en welke soorten wind er allemaal voorkomen. Kortom: ze leren supersnel hoe ze een echte eilander kunnen worden. Het vrolijke 112 pagina's tellende boekje met leuke illustraties en mooie foto's kunt u voor 9,95 euro kopen bij de boekhandels op het eiland, via de webshop van www.texel.net of via bol.com.