VRT-correspondent Tom Van de Weghe en Sofie Aelterman woonden van 2007 tot '12 in de Chinese hoofdstad Peking en maakten van daaruit reizen door tien Aziatische landen: China, Japan, Korea, Vietnam, Mongolië, Thailand, Indonesië, Birma, Laos en Cambodja.

Onderweg raakten ze gefascineerd door de lokale eetculturen en besloten daar een boek over te schrijven. Ieder land schetsen ze eerst aan de hand van een persoonlijk reisverhaal. Daarna komt de keuken van het land aan bod en vervolgens presenteren ze vijf lekkere en gezonde recepten.

Het zijn stuk voor stuk gerechten die gemakkelijk te bereiden zijn en waarvan u de ingrediënten gewoon in Belgische supermarkten kunt kopen. Goed gekozen foto's maken het boek compleet. (MS)

Tom Van de Weghe en Sofie Aelterman - Lekkel ! Een culinair avontuur door Azië

Uitgeverij: Davidsfonds

Aantal pagina's: 205

Prijs: 27,50 euro

VRT-correspondent Tom Van de Weghe en Sofie Aelterman woonden van 2007 tot '12 in de Chinese hoofdstad Peking en maakten van daaruit reizen door tien Aziatische landen: China, Japan, Korea, Vietnam, Mongolië, Thailand, Indonesië, Birma, Laos en Cambodja. Onderweg raakten ze gefascineerd door de lokale eetculturen en besloten daar een boek over te schrijven. Ieder land schetsen ze eerst aan de hand van een persoonlijk reisverhaal. Daarna komt de keuken van het land aan bod en vervolgens presenteren ze vijf lekkere en gezonde recepten. Het zijn stuk voor stuk gerechten die gemakkelijk te bereiden zijn en waarvan u de ingrediënten gewoon in Belgische supermarkten kunt kopen. Goed gekozen foto's maken het boek compleet. (MS)