In dit boekje lezen ze op een grappige manier over de Duitse geschiedenis, Duitse sprookjes, Duits eten, drinken en snoep en over de verschillende Duitse regio's en steden.

Maar het fijnste aan dit boek is wel dat de kinderen er precies die Duitse zinnetjes en woorden in vinden die ze nodig hebben om op vakantie met Duitstalige kinderen te kunnen spelen. Ze leren bijvoorbeeld hoe je kunt vragen om samen verstoppertje te spelen of om te voetballen en hoe ze op de camping of in een hotel contact kunnen leggen met andere kinderen. Er wordt telkens bij aangegeven hoe ze de woorden moeten uitspreken.

Taalgrapjes en spelletjes maken de rit in de wagen een stuk aangenamer. Bij het boekje hoort een app waarop leuke extra's te zien en horen zijn.

De Jippie- reisgidsen bestaan ook al voor Frankrijk, Spanje en Italië. (MS)

In dit boekje lezen ze op een grappige manier over de Duitse geschiedenis, Duitse sprookjes, Duits eten, drinken en snoep en over de verschillende Duitse regio's en steden. Maar het fijnste aan dit boek is wel dat de kinderen er precies die Duitse zinnetjes en woorden in vinden die ze nodig hebben om op vakantie met Duitstalige kinderen te kunnen spelen. Ze leren bijvoorbeeld hoe je kunt vragen om samen verstoppertje te spelen of om te voetballen en hoe ze op de camping of in een hotel contact kunnen leggen met andere kinderen. Er wordt telkens bij aangegeven hoe ze de woorden moeten uitspreken. Taalgrapjes en spelletjes maken de rit in de wagen een stuk aangenamer. Bij het boekje hoort een app waarop leuke extra's te zien en horen zijn. De Jippie- reisgidsen bestaan ook al voor Frankrijk, Spanje en Italië. (MS)