Deze en nog 99 andere brieven bundelde Patrick Lateur in Italië in 100 brieven.

Van didactische brieven van Seneca en Paulus, vriendenbrieven van Boccaccio aan Petrarca, reisbrieven van de componist Mendelssohn Bartholdy aan zijn familie, een sollicitatiebrief van Leonardo da Vinci en liefdesbrieven van Napoleon Bonaparte en George Sand: ze hebben met elkaar gemeen dat Italië een centrale rol speelt.

Soms zijn de brievenschrijvers vol bewondering voor de schoonheid van de Italiaanse cultuur en natuur, soms spreken ze hun ergernis uit over Italiaanse toestanden.

De brieven overspannen een periode van meer dan tweeduizend jaar. Elke brief wordt in zijn context geplaatst met een korte inleiding over de achtergronden en de schrijver. (MS)

Patrick Lateur - Italië in 100 brieven

Uitgeverij: Davidsfonds

Aantal pagina's: 238

Prijs: 22,50 euro

Deze en nog 99 andere brieven bundelde Patrick Lateur in Italië in 100 brieven. Van didactische brieven van Seneca en Paulus, vriendenbrieven van Boccaccio aan Petrarca, reisbrieven van de componist Mendelssohn Bartholdy aan zijn familie, een sollicitatiebrief van Leonardo da Vinci en liefdesbrieven van Napoleon Bonaparte en George Sand: ze hebben met elkaar gemeen dat Italië een centrale rol speelt. Soms zijn de brievenschrijvers vol bewondering voor de schoonheid van de Italiaanse cultuur en natuur, soms spreken ze hun ergernis uit over Italiaanse toestanden. De brieven overspannen een periode van meer dan tweeduizend jaar. Elke brief wordt in zijn context geplaatst met een korte inleiding over de achtergronden en de schrijver. (MS)