Hij bezoekt Hotel Central in Libreville waar de Belgische schrijver Georges Simenon verbleef en gaat net als de Franse antropoloog Paul Belloni du Chaillu in de 19e eeuw op zoek naar gorilla's in de jungle.

Hij bezoekt het ziekenhuis dat de Duitse arts Albert Schweitzer in 1913 in Gabon bouwde en dat nu nog altijd in gebruik is en volgt de ontdekkingsreizen die de grote rivalen Pierre Savorgnan de Brazza en Henry Stanley maakten.

Hij wordt daarbij telkens begeleid door plaatselijke inwoners die hem van alles toevertrouwen over het bijgeloof, de magie, kannibalisme, geheime genootschappen, de moeizame verhouding tussen de moderne tijd en eeuwenoude tradities en het nog altijd bestaande onbegrip tussen de zwarten en blanken.

Het boek is daardoor niet enkel een reisverhaal, maar ook een geschiedenisboek doorspekt met boeiende anekdotes en verslagen van persoonlijke ontmoetingen.

Jan Brokken - Regenvogel
Uitgeverij: Atlas
Aantal pagina's: 240
Prijs: 19,95 euro

Maaike Schwering

Hij bezoekt Hotel Central in Libreville waar de Belgische schrijver Georges Simenon verbleef en gaat net als de Franse antropoloog Paul Belloni du Chaillu in de 19e eeuw op zoek naar gorilla's in de jungle. Hij bezoekt het ziekenhuis dat de Duitse arts Albert Schweitzer in 1913 in Gabon bouwde en dat nu nog altijd in gebruik is en volgt de ontdekkingsreizen die de grote rivalen Pierre Savorgnan de Brazza en Henry Stanley maakten. Hij wordt daarbij telkens begeleid door plaatselijke inwoners die hem van alles toevertrouwen over het bijgeloof, de magie, kannibalisme, geheime genootschappen, de moeizame verhouding tussen de moderne tijd en eeuwenoude tradities en het nog altijd bestaande onbegrip tussen de zwarten en blanken. Het boek is daardoor niet enkel een reisverhaal, maar ook een geschiedenisboek doorspekt met boeiende anekdotes en verslagen van persoonlijke ontmoetingen.Jan Brokken - Regenvogel Uitgeverij: Atlas Aantal pagina's: 240 Prijs: 19,95 euro Maaike Schwering