Veel wetenschappers zien in ontbossing de oorzaak, erosie, honger, conflicten en zelfs kannibalisme volgden erop.

De Nederlandse bioloog Jan J. Boersma vraagt zich in Beelden van Paaseiland af of deze theorie wel klopt. Hij gaat zeer grondig te werk, citeert uit de originele journaals van ontdekkingsreizigers en gebruikt ook de laatste wetenschappelijke inzichten.

Op een boeiende wijze komt hij tot de conclusie dat het gangbare verhaal over Paaseiland helemaal niet klopt. Meteen illustreert hij hoe bepaalde theorieën hardnekkig overleven, ook al kloppen ze niet.

Jan J. Boersema - Beelden van Paaseiland. Over de duurzaamheid van een cultuur Uitgeverij: Atlas
Aantal pagina's: 352
Prijs: 19,95 euro

Maaike Schwering

Veel wetenschappers zien in ontbossing de oorzaak, erosie, honger, conflicten en zelfs kannibalisme volgden erop. De Nederlandse bioloog Jan J. Boersma vraagt zich in Beelden van Paaseiland af of deze theorie wel klopt. Hij gaat zeer grondig te werk, citeert uit de originele journaals van ontdekkingsreizigers en gebruikt ook de laatste wetenschappelijke inzichten. Op een boeiende wijze komt hij tot de conclusie dat het gangbare verhaal over Paaseiland helemaal niet klopt. Meteen illustreert hij hoe bepaalde theorieën hardnekkig overleven, ook al kloppen ze niet.Jan J. Boersema - Beelden van Paaseiland. Over de duurzaamheid van een cultuur Uitgeverij: Atlas Aantal pagina's: 352 Prijs: 19,95 euro Maaike Schwering