Er zijn bijna duizend pagina's nodig om alle sites op de Unesco Werelderfgoedlijst te bundelen. De lijst bestaat sinds 1972 en telt 1031 natuur- en cultuurmonumenten in 163 landen die volgens de Verenigde Naties van zoveel waarde en schoonheid zijn dat ze extra bescherming verdienen.

Uit België staan bijvoorbeeld De Grote Markt in Brussel, de Vlaamse begijnhoven en het historische centrum van Brugge op de lijst.

Het boek geeft van iedere site een beschrijving, een treffende foto en een kaartje. Beroemde plaatsen zoals Stonehenge, Angkor Wat en Machu Picchu krijgen extra aandacht. (MS)

Werelderfgoed, Fontaine Uitgevers, 928 blz., 29,95 euro.

Er zijn bijna duizend pagina's nodig om alle sites op de Unesco Werelderfgoedlijst te bundelen. De lijst bestaat sinds 1972 en telt 1031 natuur- en cultuurmonumenten in 163 landen die volgens de Verenigde Naties van zoveel waarde en schoonheid zijn dat ze extra bescherming verdienen.Uit België staan bijvoorbeeld De Grote Markt in Brussel, de Vlaamse begijnhoven en het historische centrum van Brugge op de lijst.Het boek geeft van iedere site een beschrijving, een treffende foto en een kaartje. Beroemde plaatsen zoals Stonehenge, Angkor Wat en Machu Picchu krijgen extra aandacht. (MS)