De auteurs van 1000 plekken die je écht gezien moet hebben in België vinden dat er weinig landen in Europa zo spannend zijn als België en willen in dit boek een "afspiegeling in duizendvoud geven van dat wonderbaarlijke land met zijn ontelbare kamers met uitzicht op de Noordzee".

Ze verzamelden 1000 plaatsen die alle facetten van België laten zien. Bekende bezienswaardigheden zoals Manneken Pis en de Zoo in Antwerpen komen aan bod, maar ook onverwachte plekjes zoals café-restaurant Het Labyrint, ganzen in de Damse polders en het Nationaal Vinkensportmuseum.

De ervaren journalisten Paul De Moor, Santina De Meester, Sara Van Poucke en Joris Verbeure beschrijven elke plaats in een korte column. Het boek in zijn geheel is een soort caleidoscoop van België, om thuis te lezen of om ermee op uit te trekken.

1000 plekken die je écht gezien moet hebben in België,
Uitgeverij Lannoo, 864 pagina's, 19,99 euro.

Maaike Schwering

De auteurs van 1000 plekken die je écht gezien moet hebben in België vinden dat er weinig landen in Europa zo spannend zijn als België en willen in dit boek een "afspiegeling in duizendvoud geven van dat wonderbaarlijke land met zijn ontelbare kamers met uitzicht op de Noordzee". Ze verzamelden 1000 plaatsen die alle facetten van België laten zien. Bekende bezienswaardigheden zoals Manneken Pis en de Zoo in Antwerpen komen aan bod, maar ook onverwachte plekjes zoals café-restaurant Het Labyrint, ganzen in de Damse polders en het Nationaal Vinkensportmuseum. De ervaren journalisten Paul De Moor, Santina De Meester, Sara Van Poucke en Joris Verbeure beschrijven elke plaats in een korte column. Het boek in zijn geheel is een soort caleidoscoop van België, om thuis te lezen of om ermee op uit te trekken.1000 plekken die je écht gezien moet hebben in België, Uitgeverij Lannoo, 864 pagina's, 19,99 euro. Maaike Schwering