Lege putten, aquaria en mijnen, vervallen architecturaal erfgoed, in onbruik geraakte bruggen en wegen: Bart Vanacker en Reinout Bossuyt bundelen in hun 'Atlas van Vergeten België' meer dan vijftig vergeten plaatsen die toch de moeite waard zijn. We polsten naar hun favorieten.

Schrijver en muzikant Auke Hulst trok dwars door de VS zijn literaire en muzikale helden F. Scott Fitzgerald, Jeff Buckley, Ernest Hemingway, Kurt Cobain, Philip K. Dick en Prince achterna. Zijn wagen volgeladen met muziekinstrumenten om 'on the road' het album Motel Songs bij het gelijknamige boek op te nemen. Een voorpublicatie.

Maarten Mellemans trok een jaar door Europa en bood, in ruil voor kost en inwoning, zijn diensten aan als fotograaf. In zijn boek Fools with Dreams blikt hij terug op deze bijzondere reis.

Drie nieuwe boeken bundelen de leukste plekken en adresjes langs de Europese Atlantische kust.

De reisgids 'Het Engeland van Jane Austen' is niet alleen interessant voor de echte Jane Austen-fans, maar voor iedereen die naar Engeland trekt.

Pas na de zevende generatie ben je een echte Romein, maar het boek 'Gids naar de ziel van Rome' helpt je toch al een beetje op weg.