Het boek 'Vogels van dichtbij' brengt een ode aan vogels in de vorm prachtige close-up foto's waarop je ieder klein detail en kleur kan zien. De foto's worden begeleid door bijzondere en soms ontroerende tekstjes over de vogels en mensen die een speciale band met ze hebben.

Vakantie in de natuur mag dan wel virus-veilig zijn, je kan ettelijke andere problemen tegenkomen op je pad. Je kunt geen enkele situatie bedenken waarin je onderweg verzeild kunt raken, of de beste manier om ermee om te gaan staat beschreven in het SAS Survival Handboek.

Een op de drie Belgen heeft zijn buitenlandse reisplannen aangepast na recente berichten over de heropflakkering van het coronavirus. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. Er wordt daarbij afgezien van vliegplannen of een andere bestemming gekozen.

Lege putten, aquaria en mijnen, vervallen architecturaal erfgoed, in onbruik geraakte bruggen en wegen: Bart Vanacker en Reinout Bossuyt bundelen in hun 'Atlas van Vergeten België' meer dan vijftig vergeten plaatsen die toch de moeite waard zijn. We polsten naar hun favorieten.