Reisbureau biedt reizen naar de oorlog in Oekraïne aan

Een door een raketinslag beschadigd gebouw in Kharkiv © Getty

Ondanks internationale waarschuwingen om niet naar Oekraïne te reizen biedt een reisbureau trips naar dat land aan om er te ondervinden wat het is om midden in een oorlog te leven, zo bericht de Amerikaanse nieuwszender CNN dinsdag.

Het online platform Visit Ukraine Today lanceerde vorige maand geleide tours naar de zogenaamde “Moedige Steden” die de Russische troepen versloegen en ze bleven afhouden. Gegadigden kunnen aldus langs puin van bombardementen wandelen, vernielde gebouwen, kathedralen en stadions, uitgebrande militaire hardware en het geluid van luchtalarm horen.

Stichter en CEO Anton Taranenko benadrukt dat de reisjes Oekraïne de mogelijkheid bieden om de trotse geest van zijn burgers in de verf te zetten en aan de buitenwereld te tonen dat het leven verder gaat, zelfs al is het oorlog.

Het bedrijf zegt volgens CNN al 150 tickets, waarvan een tiende aan Amerikanen, te hebben verkocht. De website, die ook veiligheidsinformatie verschaft, kreeg op een maand tijd al 1,5 miljoen hits, de helft meer dan voor de Russische invasie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content