Reisboek: Solo op reis

De belangrijkste tip van freelancejournaliste Irene Herbers voor alle potentiële soloreizigers die twijfelen aan hun plannen: Ga!

Irene Herbers – Hoe reis ik solo?

Uitgeverij: Lannoo

Aantal pagina’s: 200

Prijs: 19,99 euro

Velen dromen er enkel van: in je eentje een lange reis maken. Ook freelancejournaliste Irene Herbers twijfelde voor ze begon aan een trektocht van drie maanden door China en Mongolië.

Met het boek Hoe reis is solo? wil ze iedereen aansporen om angsten en twijfels te overwinnen. Irene Herbers en veertig soloreizigers uit Nederland en België in alle leeftijden, onder wie vijf bekende Nederlanders en Vlamingen, delen hun belevenissen.

Een yogalerares vertelt over haar reis naar Saoedi-Arabië, zeiler Henk de Velde zeilt voortdurend naar alle uithoeken van de wereld en vertelt waarom hij niet van plan is ooit nog permanent aan wal te blijven en de extreme soloreizigster en schrijfster Linda Polman die onder andere getuige was van de moord op ongeveer vierduizend Hutuvluchtelingen door Tutsi’s geeft aan waarom ze toch niet vindt dat de wereld gevaarlijk is.

Maar soloreizigers lopen natuurlijk wel meer risico’s dan reizigers in groep. Daarom krijgt u in het boek een schat aan nuttige tips over onderwerpen als veilig reizen, logiestips of hoe je onderweg het beste contacten legt.

Maar de belangrijkste tip voor alle potentiële soloreizigers is wel: Ga! (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content