Reisboek: Over de Coroico

Twee bevriende fotografen, Rik De Brauwer en Berten Steenwegen, doorkruisten de afgelopen zomer Bolivië op de motor en maakten er het boek Over de Coroico over.

Twee bevriende fotografen, Rik De Brauwer en Berten Steenwegen, doorkruisten de afgelopen zomer Bolivië op de motor, samen met zeven andere motorliefhebbers.

Ze beklommen de hoge Andespassen, trokken door het Amazonewoud en overleefden de Camino de la Muerte, een van de gevaarlijkste wegen ter wereld. Hun mooiste foto’s en een uitgebreide beschrijving van hun belevenissen vatten ze samen in het boek Over de Coroico. Van Andes naar Amazone.

Opbrengst naar het goede doel

De volledige opbrengst van dat boek gaat naar Bednet vzw, een stichting die ervoor zorgt dat chronisch zieke kinderen les kunnen blijven volgen via een ingerichte klasomgeving op het internet.

Negen Bednetkinderen en hun families vertellen in het boek hun persoonlijke verhaal en ze tonen welke strijd ze dagelijks moeten leveren.

In 2011 brachten Rik De Brauwer en Berten Steenwegen al een fotoboek uit over een expeditie door de Himalaya. De opbrengst daarvan ging naar het Longtransplantatiefonds. (MS)

Rik De Brauwer en Berten Steenwegen – Over de Coroico. Van Andes naar Amazone

Snoeck Editions

192 pagina’s

49,50 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content