Reis mee met Jacqueline Goossens en Tom Ronse naar New York

© Thinkstock

New York heeft zich in de laatste 20 jaar spectaculair herpakt van stad in verval tot postindustrieel succes. De renovatie van haar vele honderden kilometer waterkanten in de vijf stadsdelen speelt daar een belangrijke rol in. Ontdek samen met journalisten en bewoners Jacqueline Goossens en Tom Ronse zowel het nieuwste als het klassieke New York.

Programma

Dag 1 – Woensdag

We maken een ontspannen wandeling langs de Hudson River naar Battery Park waar we de overzet naar Staten Island nemen. De boottocht biedt de beste zichten op de skyline van Manhattan. Eens terug in Manhattan kunnen we u tips geven voor restaurants in de buurt van het hotel.

Dag 2 – Donderdag

We beginnen met een wandeling door het oudste deel van Manhattan via St Paul’s Chapel, City Hall, Wool- worth Building, Wall Street, Stock Exchange, Stone Street en South Street Seaport. Na de vrije lunch nodi- gen we u uit voor een tocht met de nieuwe East River Ferry naar mid-town waar we wandelen langs de VN, Chrysler, Grand Central Terminal en de Public Library. Liefhebbers kunnen hier afhaken voor shopping op Fifth of Madison Avenue of met Tom verder wandelen richting Union Square.

Dag 3 – Vrijdag

We nemen de metro naar Brooklyn Heights waar u vanop de promenade unieke zichten hebt op de baai van New York en de skyline van Manhattan. We wan- delen verder naar Dumbo en Vinegar Hill, een oude Ierse wijk. Vrije lunch/picknick in het park langs het water. Daarna wandelen we over de Brooklyn Bridge naar Chinatown, Little Italy, Nolita en Soho. Wie wil, kan hier afhaken voor eigen activiteiten of Tom verge- zellen naar het MoMA (gratis tot 20 uur) gevolgd door een wandeling naar Koreatown.

Dag 4 – Zaterdag

Via Central Park en Harlem fietsen we naar de Cloisters, het op de kliffen van de Hudson gelegen klooster- museum dat werd opgetrokken uit restanten van au- thentieke Europese rui?nes. Na de vrije lunch/picknick kunt u indien u dit wenst de middeleeuwse kunstcol- lectie bezoeken. We fietsen terug langs de Hudson en de unieke architectuur uit de vroege 20ste eeuw van Riverside Drive. Wie wil, kan onder begeleiding terug naar het hotel.

Dag 5 – Zondag

Via Tribeca en de West Village wande- len we naar het Meatpacking District. De keuze aan restaurants, uitgaans- gelegenheden en designerboetieks blijft uitbreiden in de ooit ruige wijk. Daarna wandelen we verder naar Chelsea Piers. Na de vrije lunch kuieren we over de nieuwe trots van het Chelsea District: de High Line, de voormalige spoorwegvia- duct die werd omgebouwd tot lintpark. Tegen zonsondergang neemt Tom u mee naar ’the Top of the Rock’, het dak van het Rockefeller Center gevolgd door een wandeling over Times Square.

Dag 6 – Maandag

Voor het afscheid van The Big Apple ma- ken we nog tijd voor een bezoek aan het artistiek heel geslaagde 9/11 Memorial. Hierna is er een transfer van het hotel naar de luchthaven voorzien.

Praktische info

Uw verblijf

U logeert in het luxueuze W New York Downtown**** op wandelafstand van Wall Street en het nieuwe One World Trade Center. De kamers van het 57 verdiepingen tellende gebouw beschikken allemaal over het modernste comfort.

U logeert in hotel W New York Downtown****

Reisdata en Vluchten met jet airways

Groep 1

05/09/2012: Brussel – New York: 10.10 – 12.30

10/09/2012: New York – Brussel: 18.30 – 07.50 (aankomst in Brussel op 11/09/2012)

Groep 2:

10/10/2012: Brussel – New York: 10.10 – 12.30

15/10/2012: New York – Brussel: 18.30 – 07.50 (aankomst in Brussel op 16/10/2012)

Uiterste inschrijvingsdata

Groep 1: 02/07/2012

Groep 3: 06/08/2012

Prijs Per Persoon

Dubbele kamer: 1.990 euro Single kamer: supplement van 770 euro Minimaal 15 deelnemers en maximaal 25 deelnemers

Inbegrepen in de prijs

• Rechtstreeksevluchten Brussel-NewYork h/t met Jet Airways

• Luchthaven- en fueltaksen onder voorbehoud van wijzigingen

• Transferluchthaven-hotel h/t metprive?bus inclusief assistentie bij aankomst

• 5overnachtingenopbasisvankameren ontbijt in het kwaliteitsvolle hotel W New York Downtown

• Bezoekaan Manhattan en Brooklyn volgens programma onder de deskundige begeleiding van Jacqueline Goossens en Tom Ronse

• Thomas Cook-reisbegeleider vanuit Brussel, gedurende de volledige trip

• Metrokaart voor devolledige duur van het verblijf

• Fietstocht

• Toegangsticket voor Top of the Rock in het Rockefeller Center

• Perboekingdecitygids’100xNewYork’ van Jacqueline Goossens, uitgegeven door Lannoo

• Basisannuleringsverzekering

Niet inbegrepen in de prijs

• Persoonlijke uitgaven

• Lunchesendiners

• Fooien en andere uitgaven die hier boven niet worden opgesomd

• Annuleringsverzekering (2,5% op det otaalprijs)

• Bijstandsverzekering(28,05 euro per persoon)

Reisdocumenten

Geldig internationaal paspoort. Voor meer informatie: diplomatie.belgium.be of bij uw plaatselijke gemeentehuis/stadhuis. Registratie volgens de ESTA-procedure.

Regelgeving onderhevig aan wijzigingen!

Reservaties en info

Deze reis is exclusief te reserveren in een van de 83 Thomas Cook Travel Shops. Voor een Thomas Cook Travel Shop-kantoor in uw buurt, bel 070 23 31 73 of surf naar www.thomascooktravelshop.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content