Reis mee met Jacqueline Goossens en Rik Van Cauwelaert

© Thinkstock

Jacqueline Goossens en Rik Van Cauwelaert nodigen u uit voor een verkenning van Detroit en een kennismaking met de plaatselijke Belgisch-Amerikaanse immigrantengemeenschap.

Programma

Woensdag 12/9: dag van aankomst: verwelkoming en briefing door Jacqueline Goossens. Vrij diner in het hotel Westin Book Cadillac (3 restaurants).

Donderdag 13/9: afspraak om 9 uur voor een wan- deling onder leiding van een lokale stadsgids langs een aantal art-decogebouwen, het Renaissance General Motors hoofdkwartier (waar de nieuwste automodellen staan tentoongesteld) en de promenade langs de Detroit River waar fietsverhuurbedrijf Wheelhouse is gevestigd. Vertrek rond 11 uur. Fietstocht in een matig tempo van ongeveer vijf uur, lunch onderweg. Alternatief programma voor wie niet wenst te fietsen. Terug in het hotel rond 17u30. Vrij diner.

Vrijdag 14/9: afspraak om 9 uur in lobby hotel voor bustocht naar Ford Museum/Greenfield Village. Om 16 uur prive?rondleiding in het Detroit Museum of Arts gevolgd door een receptie. Diner in Slow’s, bekend barbecuerestaurant.

Zaterdag 15/9: afspraak om 9u45 in lobby hotel voor bustocht naar Motown Museum, na de lunch ontmoeting met plaatselijke Belgische gids Ivan Callebaut voor bezoek aan de redactie van de Gazette van Detroit en Belgische archieven gevolgd door rondleiding in de East Side, de voormalige Belgische immigrantenwijk, met als afsluiting diner in Belgisch cafe?-restaurant Cadieux in gezelschap van een aantal Belgische Amerikanen.

Zondag 16/9: afspraak om 11u30 in lobby hotel voor bustocht naar feestzaal van Grosse Pointe War Memorial voor receptie en lunch ter gelegenheid van de Benefiet voor de Gazette van Detroit en de Belgian Heritage Celebration. Afspraak om 16 uur met lokale Belgische gids Ivan Callebaut voor sightseeingtour. Diner in Jazz Club Cliff Bell’s in downtown Detroit.

Maandag 17/9: bezoek aan Windsor, Canada, stad gelegen rechtover Detroit aan de overkant van de Detroit River. Vertrek naar luchthaven rond 17u30 voor terugkeer.

Er is voor elke kamer een kopie voorzien van ‘150 Years of Flemings in Detroit’ door Arthur Verthe?.

Praktische info

Vluchten met Air France:

Heen 12/09/2012: Brussel Zuid Station – Paris Charles de Gaulle: 10u21 – 11u35, Paris CDG – Detroit: 13u35 – 16u20

Terugkeer 17/09/2012: Detroit – Paris CDG: 21u40 – 11u20, Paris CDG – Brussel Zuid Station: 13u10 – 14u23 (aankomst Brussel 18/09/2012)

Vluchturen onder voorbehoud

Uw verblijf

Westin Book Cadillac**** in downtown Detroit Het luxueuze Book Cadillac hotel in Italiaanse renaissancestijl opende in 1924 in downtown. Met zijn 33 verdiepingen was het toen het hoogste hotel ter wereld. Er waren restaurants, nightclubs en balzalen in Venetiaanse stijl. In 1984, het dieptepunt van Detroits verval, sloot het hotel. Het werd zo grondig geplunderd dat enkel het skelet van het gebouw overbleef. Na een investering van 200 miljoen dollar heropende het hotel in 2008. De Westin Book Cadillac wordt beschouwd als de anker van de heropleving van downtown.

Reisdatum

12/09/2012 – 17/09/2012 (aankomst in Brussel op 18/09/2012)

Uiterste inschrijvingsdatum

12/07/2012

Prijs per persoon

dubbele kamer: 2199 EUR, single kamer: supplement van 425 EUR, minimaal 15 deelnemers en maximaal 25 deelnemers

Inbegrepen in de prijs

• 5 overnachtingen in het hotel Westin Book Cadillac**** op basis van kamer en ontbijt

• Traject per TGV van Brussel Zuid naar Paris Charles de Gaulle H/T en vlucht Paris CDG-Detroit H/T met Air France. Thomas Cook-assistentie in Brussel Zuid bij vertrek

• Luchthaven- en fueltaksen onder voorbehoud van wijzigingen

• Transfer luchthaven-hotel H/T met autocar inclusief assistentie bij aankomst en

vertrek in Detroit

• Begeleiding door Jacqueline Goossens en Rik Van Cauwelaert

• Transport per prive?bus tijdens de inbegrepen activiteiten

• Stadswandeling met lokale gids

• Fietstocht op donderdag of alternatieve activiteit

• Toegangsticket voor Ford Museum, Greenfield Village en Motown Museum

• Prive?rondleiding en receptie in Detroit Institute of Arts

• Bezoek aan redactie en Belgische archieven van Gazette van Detroit

• Rondleiding in de voormalige Belgische immigrantenwijk, East Side met Ivan

Callebaut (Belgische immigrant in Detroit)

• Receptie en lunch ter gelegenheid van de Benefiet voor de Gazette van Detroit en

de Belgian Heritage Celebration in de feestzaal van Grosse Pointe War Memorial

• Boekje van Arthur Verthe? ‘150 Jaar Vlamingen in Detroit’

Niet inbegrepen in de prijs

• Alle persoonlijke uitgaven, lunches en diners, fooien en alle andere uitgaven die hierboven niet worden opgesomd

• Annuleringsverzekering: 2% op de totaalprijs

• Taxi naar het diner op vrijdag en zondag

Reisdocumenten

• Geldig internationaal paspoort. Voor meer informatie: diplomatie.belgium.be of bij uw plaatselijke gemeentehuis/stadhuis

• Registratie volgens de ESTA-procedure

• Regelgeving onderhevig aan wijzigingen!

Reservaties en info

Deze reis is exclusief te reserveren in een van de 83 Thomas Cook Travel Shops. Voor een Thomas Cook Travel Shop- kantoor in uw buurt, bel 070 23 31 73 of surf naar www.thomascooktravelshop.be

De Algemene en Bijzondere Reisvoorwaarden Thomas Cook USA, Canada & Bahama’s 2012 zijn van toepassing op dit reisaanbod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content