Een rondvraag bij enkele Nederlandse reisorganisaties bevestigt dat heel wat Belgen de grens oversteken om een voordelige paasvakantie te boeken.

"Een groot deel van de reservaties voor de paasperiode gebeurt voor Vlaamse klanten. We krijgen ook al Vlaamse reizigers voor de zomer en zelfs het herfstverlof over de vloer. Ook deze schoolvakanties lopen dit jaar in Nederland en België niet helemaal gelijk. Wie goed vergelijkt, kan zo veel geld uitsparen", vertelt Bertine Van Tilborgh van Thomas Cook Breda in de Gazet van Antwerpen.

Ook touroperator Tui erkent dat schoolvakanties zorgen voor interessante tariefverschillen tussen de Nederlandse en Belgische reisbureaus van de groep. "Reizigers zijn de jongste jaren ook flexibeler geworden. Vroeger vertrok je standaard vanuit je eigen land maar vandaag maakt het steeds minder uit of je vanuit Zaventem of Schiphol vliegt."

Niet alleen reislustige Belgen steken de grens over. "Ook heel wat Nederlanders nemen de wijk naar ons land om er voordelig hun meivakantie te reserveren. We zien zeker geen terugval van onze boekingen", vertelt Baptiste Van Outryve van Thomas Cook België.

Een rondvraag bij enkele Nederlandse reisorganisaties bevestigt dat heel wat Belgen de grens oversteken om een voordelige paasvakantie te boeken. "Een groot deel van de reservaties voor de paasperiode gebeurt voor Vlaamse klanten. We krijgen ook al Vlaamse reizigers voor de zomer en zelfs het herfstverlof over de vloer. Ook deze schoolvakanties lopen dit jaar in Nederland en België niet helemaal gelijk. Wie goed vergelijkt, kan zo veel geld uitsparen", vertelt Bertine Van Tilborgh van Thomas Cook Breda in de Gazet van Antwerpen. Ook touroperator Tui erkent dat schoolvakanties zorgen voor interessante tariefverschillen tussen de Nederlandse en Belgische reisbureaus van de groep. "Reizigers zijn de jongste jaren ook flexibeler geworden. Vroeger vertrok je standaard vanuit je eigen land maar vandaag maakt het steeds minder uit of je vanuit Zaventem of Schiphol vliegt." Niet alleen reislustige Belgen steken de grens over. "Ook heel wat Nederlanders nemen de wijk naar ons land om er voordelig hun meivakantie te reserveren. We zien zeker geen terugval van onze boekingen", vertelt Baptiste Van Outryve van Thomas Cook België.