Reis geboekt naar Parijs? Wat te doen?

© Reuters

Klanten van Thomas Cook en Jetair die een reis naar Frankrijk hebben geboekt, kunnen deze kosteloos omboeken of hun vakantie terugbetaald krijgen. Eurostar- en Thalys-treinen rijden volgens schema, maar wie liever niet naar Parijs reist kan kostelijk zijn ticket omruilen.

Klanten van Thomas Cook die een reis naar Frankrijk hebben geboekt, kunnen deze kosteloos omboeken of hun vakantie terugbetaald krijgen. Ook klanten van touroperator Jetair kunnen hun reizen naar Parijs kosteloos omboeken of annuleren met de volledige terugbetaling van de reissom.

De Eurostar-treinen tussen Londen, Parijs en Brussel rijden zaterdag zoals gepland. Wie gezien de aanslagen van vrijdagavond in de Franse hoofdstad zaterdag liever niet naar Parijs reist, kan kosteloos zijn ticket omruilen.

Thomas Cook

“Aangezien Frankrijk heeft aangegeven de grenzen voorlopig te sluiten, biedt Thomas Cook Belgium zijn klanten die tot en met maandag moeten afreizen de mogelijkheid om kosteloos hun vakantie om te boeken”, laat Thomas Cook weten “Zij die niet wensen af te reizen binnen deze periode, kunnen dat ook en zullen hun vakantie terugbetaald krijgen.”

De touroperator zegt nog de dramatische situatie in Parijs bijzonder te betreuren en in gedachten te zijn bij de slachtoffers, hun familie en vrienden. Volgens de huidige situatie zijn er bij het drama geen gasten van Thomas Cook betrokken.

Jetair

De klanten van Jetair die tot vrijdag 20 november naar Parijs afreizen voor een citytrip of een bezoek aan Disneyland Parijs, kunnen hun reis kosteloos wijzigen naar een latere datum of bestemming, of annuleren met de volledige terugbetaling van de reissom.

Reizigers die zich momenteel in Parijs of Disneyland Parijs bevinden en er de voorkeur aan geven om hun verblijf af te breken, kunnen dit doen met terugbetaling van de niet genoten nachten en/of diensten, klinkt het nog.

Betrokken reizigers kunnen hun reisagent contacteren, het callcenter waar ze hun trip boekten of Jetair contacteren via het 24/7-nummer, dat vermeld staat op de reisdocumenten.

Eurostar

De Eurostar-treinen tussen Londen, Parijs en Brussel rijden zaterdag zoals gepland. Wie gezien de aanslagen van vrijdagavond in de Franse hoofdstad zaterdag liever niet naar Parijs reist, kan kosteloos zijn ticket omruilen.

Eurostar zal nog een weblink bekendmaken waarop reizigers hun ticket kunnen omruilen. Meer informatie via www.eurostar.com.

De maatschappij vraagt de reizigers zaterdag een uur voor vertrek in te checken alsook de dienstregeling te controleren.

Thalys

Het Thalys-verkeer rijdt zaterdag volledig normaal, zo laat het netwerk van hogesnelheidstreinen weten. Ook de treinen van de Belgische spoormaatschappij NMBS ondervinden geen gevolgen van de aanslagen in Parijs.

“Het treinverkeer rijdt zaterdag normaal. We raden reizigers wel aan om de realtime informatie in het oog te houden”, zegt Thalys-woordvoerster Bérengère Vuathier. De veiligheidsmaatregelen op de perrons in Parijs en Brussel zijn verscherpt. Ook zijn de controles op de treinstellen zelf, die ingevoerd werden na de verijdelde aanslag van 21 augustus, nog van tel. Thalys zegt dat reizigers met bestemming Parijs hun ticket kosteloos kunnen annuleren of omboeken.

Binnen Frankrijk zou het treinverkeer normaal verlopen. Ook het vliegverkeer wordt niet onderbroken, deelde het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken mee. Wel zijn vrijdagavond een aantal metrolijnen in Parijs gesloten, die in de buurt van de aanslagen lagen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content