Reis door het onontdekte noorden van Portugal

© iStockphoto

De portwijn is wereldberoemd, maar het gebied waar deze drank vandaan komt trekt nog maar weinig toeristen. Ten onrechte.

Het Douro gebied in het noorden van Portugal is al eeuwenlang de enige plaats ter wereld waar de portwijn geproduceerd wordt, maar ook de niet gedistilleerde wijnen uit dit gebied veroveren nu de internationale wijnwereld. In de eindejaar editie van het toonaangevende blad Wine Spectator werd een portwijn verkozen tot nummer één van de honderd beste wijnen van 2014, gevolgd door twee Douro wijnen die de derde en vierde plaats behaalden.

De Douro-regio is het oudste afgebakende wijngebied van de wereld. De Romeinen introduceerden hier de wijnbouw en in de 17e eeuw zorgden Engelse handelaren ervoor dat de portwijn wereldwijd bekend werd.

De grote rivier Douro vormt de grens met de rest van Portugal en is onderdeel van het Werelderfgoed van de Unesco. Het gebied heeft veel meer te bieden dan wijn. Het is er veel groener dan in het drogere zuiden van Portugal, het landschap met bergen, valleien, meren en riviertjes is prachtig en de kleine stadjes ademen nog een traditionele sfeer.

Touroperator RealTours organiseert een achtdaagse groepsreis naar dit rustige deel van Portugal. U reist in een kleine groep van maximaal tien personen en op het programma wisselen cultuur, natuur en authenticiteit elkaar af. Natuurlijk krijgt ook de portwijn en de wijnbouw een prominente plaats tijdens de reis. De reizen worden georganiseerd van april tot en met oktober en worden begeleid door een Nederlands sprekende gids. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content