Redenen om naar Australië te trekken

Altijd al eens naar Australië willen reizen, maar nooit genoeg redenen gevonden om het te rechtvaardigen? Hier zijn er nog een paar.

Wie altijd al eens naar Australië heeft willen reizen, maar nooit genoeg argumenten vond om de trip te rechtvaardigen: hier zijn er nog enkele.

Voor wie niet graag stil zit op vakantie zijn er zopas nieuwe fiets- en wandelpaden geopend. Fietsers trekken best naar Tasmania. De routes zijn telkens zo’n 80 kilometer lang, de bedoeling is dan ook om uw tijd ervoor te nemen. De organisatie raadt fietsers aan er twee dagen voor uit te trekken. Onderweg wordt u begeleid door een podcast die u weetjes over geschiedenis, flora en fauna meedeelt. Voor meer informatie: www.greatwesterntiers.net.au.

Wandelaars zijn welkom in New South Wales. Daar worden sinds kort zesdaagse wandelexcursies georganiseerd langs de ‘Clarence Coast’ en door het nationaal park ‘Yuraygir’. Er mogen maximaal tien wandelaars mee per excursie, waar u zo’n €1550 voor betaalt. Meer informatie: www.solitarybay.com.

Wie er nog snel werk van maakt, kan de aankomende winter ontlopen en de Australische zomer omarmen. In de grootsteden Perth, Adelaide, Sydney, Brisbane en Melbourne zetten ze de zomer in de verf en genieten van het buitenleven. ‘Moonlight cinema’ is daarbij één van de activiteiten. Zowel klassiekers als ‘Breakfast at Tiffany’s’ maar ook recente films als ‘Harry Potter and the Half Blood Prince’ worden er vertoond. www.moonlight.com.au

Australië is het land ‘where the wild things are’, letterlijk. Naast de wilde dieren en ongerepte natuur vormde het land zopas het decor voor de verfilming van Maurice Sendak zijn sprookje ‘Where the wild things are’. Het verhaal is bij ons iets minder bekend, maar de film heeft wel zijn weg naar onze bioscoop gevonden. Vanaf eind december kan u zich in de bioscoop in het sprookjesachtige Australië wanen. Of u kan uw koffers pakken en zelf in Australië’s ‘wild things’ beleven. wherethewildthingsare.warnerbros.com

Voor meer algemene informatie over reizen naar Australië kan u terecht op de website www.australia.com.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content