Red de varkens op vakantie

© iStockphoto

Populair in de VS: Vakanties of vrijwilligerswerk op een boerderij voor verwaarloosde dieren. Ook Jon Stewart, opent binnenkort een farm sanctuary in New Jersey.

Op vakantie gaan zonder rekening te houden met de wereld om ons heen, het is niet echt meer van deze tijd. Een populair nieuw fenomeen in de reiswereld is dan ook het feel good-toerisme: al reizend de wereld verbeteren.

In de Verenigde Staten draait dat vaak om dieren. Zo boekte ik onlangs een trip naar een Farm Animal Sanctuary ten noorden van New York, een soort van kinderboerderij die zowel een B&B is, als een veilig oord voor verwaarloosde, misbruikte en ontsnapte dieren.

Ik logeerde er omringd door foto’s van de bewoners, die allemaal bij naam aangesproken worden. ’s Ochtends werd ik gewekt door de kraaiende haan, waarna een rondleiding volgde op de boerderij te midden van de adembenemende bossen van up state New York.

Een knuffel van Willow de kip, een innig moment met de gigantische stier Elvis, een buikmassage voor Olive het varken en de geit Bartleby die in mijn wagen sprong, het hoorde er allemaal bij.

Tijdens mijn verblijf hielp ik met de verzorging en het welzijn van de dieren. Dat ze vaak in erbarmelijke staat arriveren, maakt het een bijzonder emotionele ervaring.

Vakanties of vrijwilligerswerk op een boerderij voor verwaarloosde dieren winnen in de VS aan populariteit. Ook Jon Stewart, presentator van The Daily Show, opent binnenkort een farm sanctuary in New Jersey.

3 adressen ten noorden van New York

1. Catskill Animal Sanctuary

2. Woodstock Farm Animal Sanctuary

3. Farm Sanctuary

(Lana Bauwens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content