Recordpoging in Zwitserland om de grootste iglo ter wereld te bouwen

Het Zwitserse bedrijf Iglu-Dorf, al twintig jaar gespecialiseerd in het bouwen van iglodorpen, viert op die manier zijn jubileum.

Het huidige wereldrecord werd gevestigd op 19 februari 2011 met een iglo van 5,30 meter hoog en met een diameter van 9,20 meter.

“Om dit record te breken, willen we een iglo van maar liefst 11 meter hoog en 13 meter doorsnee bouwen”, zegt Adrian Günter, oprichter van Iglu-Dorf.

Twee weken lang zullen twee teams bijna de klokrond bezig zijn met de constructie. De iglo wordt op 2.727 meter gebouwd en de teams zullen werken in temperaturen tot 20 graden beneden nul. Voor dit spectaculaire bouwproject worden ongeveer 3.600 ijsblokken voorzien. Aan de buitenkant worden de ijsblokken bedekt met een laag sneeuw om de isolatie te bevorderen.

Eind januari wordt de mega iglo geopend en kunnen bezoekers tot het einde van het winterseizoen het meesterwerk met onder meer een ijslounge en prachtige ijskunstwerken bewonderen. Wie wil, kan deze exclusieve locatie afhuren voor een bedrijfsevenement of een privéfeest.

Zelf overnachten in een iglo? Wil je zelf eens overnachten in een iglo, dan kan je terecht in een van de iglodorpen die Iglu-Dorf iedere winter bouwt in Zermatt, Gstaad, Davos-Klosters, Engelberg, op de Stockhorn in Berner Oberland en op de Zugspitze in Duitsland. Meer bijzondere plaatsen om te overnachten in Zwitserland vind je op de website van Zwitserland toerisme.

Tijdschema voor de bouw van de iglo

10 januari: start bouwwerken en transport van 8 ton materiaal

24 januari: interieurdecoratie en ijssculpturen door verschillende ijskunstenaars

30 januari: feestelijke opening van ’s werelds grootste iglo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content