Recordaantal toeristen bezoekt Brussel

. © Getty Images

In 2019 hebben de Brusselse hotels ongeveer 9,4 miljoen overnachtingen geregistreerd, een record.

In 2019 hebben de Brusselse hotels ongeveer 9,4 miljoen overnachtingen geregistreerd, een record. Dat blijkt uit cijfers van Visit.Brussels die door Le Soir zijn gepubliceerd.

In 2010 bedroeg het aantal overnachtingen nog 5 miljoen, vorig jaar waren dat er 8,8 miljoen. De sector zag een groei met 7 procent in 2019. Dat fenomeen komt door de salons en congressen die in het Brussels Gewest zijn georganiseerd en 11 procent bijkomende overnachtingen genereerden in een jaar tijd.

‘Dat laat ons toe quasi in evenwicht te zijn, tussen het zakentoerisme en vrijetijdstoerisme’, aldus Patrick Bontinck, CEO van Visit.Brussels. Volgens hem is er nu een bezettingsgraad van 80 procent in de week en 65 procent in het weekend. In 2019 was de bezettingsgraad het hoogst in juni en oktober (meer dan 83 procent) en het laagst in januari (62 procent).

Stef Gits, woordvoerder van Toerisme Vlaanderen, vult aan dat heel Vlaanderen (dus het Vlaams Gewest én het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen) tijdens de eerste 8 maanden van dit jaar 2 procent meer bezoekers heeft ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar.

‘Iets meer dan de helft daarvan (54 procent) zijn buitenlanders. Nederland blijft onze belangrijkste herkomstmarkt, maar zowel de Verenigde Staten (+6 procent) als Rusland (+20 procent) en Japan (+13 procent) gaan er op vooruit ten opzichte van 2018.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content