Het succes van het Vakantiesalon zou te wijten zijn aan een combinatie van ideale weersomstandigheden en een diversificatie van het aanbod aan exposanten, activiteiten en gepresenteerde vakantieformules.

Door de aanhoudende onzekere veiligheidssituatie in een aantal Noord-Afrikaanse landen, die dan ook afwezig waren op de beurs, zijn de "traditionele" vakantielanden aan de Middellandse Zee zoals Spanje, Portugal en Italië volgens het Vakantiesalon aan een opmars bezig. Maar ook Nederland en Duitsland telden dit jaar meer exposanten en bezoekers.

Spectaculaire stands

Andere trends zijn verre en lange citytrips, avontuurlijke vakanties en het combineren van een vakantie met een groot sportevenement in het buitenland.

Gezien het ruimere aanbod, ook van vakantiebestemmingen buiten Europa, leken de exposanten tijdens deze 38ste editie nog meer dan anders te proberen om de bezoeker naar hun specifieke stand te lokken. Zo trok de Italiaanse gemeente Cervia de aandacht met kookdemonstraties en installeerde duiksportvereniging Nelos zelfs een waterbassin voor duikinitiaties. Ook de B&B-expo was volgens de organisatie erg populair. Volgend jaar vindt het Vakantiesalon Vlaanderen plaats van 26 tot 30 januari. (Belga/EK)

Het succes van het Vakantiesalon zou te wijten zijn aan een combinatie van ideale weersomstandigheden en een diversificatie van het aanbod aan exposanten, activiteiten en gepresenteerde vakantieformules. Door de aanhoudende onzekere veiligheidssituatie in een aantal Noord-Afrikaanse landen, die dan ook afwezig waren op de beurs, zijn de "traditionele" vakantielanden aan de Middellandse Zee zoals Spanje, Portugal en Italië volgens het Vakantiesalon aan een opmars bezig. Maar ook Nederland en Duitsland telden dit jaar meer exposanten en bezoekers. Andere trends zijn verre en lange citytrips, avontuurlijke vakanties en het combineren van een vakantie met een groot sportevenement in het buitenland. Gezien het ruimere aanbod, ook van vakantiebestemmingen buiten Europa, leken de exposanten tijdens deze 38ste editie nog meer dan anders te proberen om de bezoeker naar hun specifieke stand te lokken. Zo trok de Italiaanse gemeente Cervia de aandacht met kookdemonstraties en installeerde duiksportvereniging Nelos zelfs een waterbassin voor duikinitiaties. Ook de B&B-expo was volgens de organisatie erg populair. Volgend jaar vindt het Vakantiesalon Vlaanderen plaats van 26 tot 30 januari. (Belga/EK)