Het Louvremuseum in Parijs heeft dit jaar al een recordaantal van "bijna tien miljoen bezoekers" over de vloer gekregen. Dat zijn er een miljoen meer dan in 2011, meldt het museum in een mededeling.

"Het nieuwe record versterkt de eerste plaats die het Louvre wereldwijd bekleedt", zei directeur Henri Loyrette. Het jaar 2012, dat op meerdere vlakken uitzonderlijk was, werd getekend door de opening van de nieuwe vleugel, volledig gewijd aan kunst uit de islamitische wereld. Al 650.000 museumliefhebbers bezochten het departement.

Het Louvre merkt een "opvallende stijging van Chinese bezoekers, die samen met Amerikanen en Brazilianen de top drie vormen van buitenlanders". De Italianen en Duitsers staan op de laatste plaats.

De tijdelijke tentoonstellingen trokken 660.000 mensen, een stijging met 29 procent in vergelijking met 2011. Het museum lokt een jong publiek; de helft van de bezoekers is jonger dan 30. (Belga/RDM)

Het Louvremuseum in Parijs heeft dit jaar al een recordaantal van "bijna tien miljoen bezoekers" over de vloer gekregen. Dat zijn er een miljoen meer dan in 2011, meldt het museum in een mededeling."Het nieuwe record versterkt de eerste plaats die het Louvre wereldwijd bekleedt", zei directeur Henri Loyrette. Het jaar 2012, dat op meerdere vlakken uitzonderlijk was, werd getekend door de opening van de nieuwe vleugel, volledig gewijd aan kunst uit de islamitische wereld. Al 650.000 museumliefhebbers bezochten het departement.Het Louvre merkt een "opvallende stijging van Chinese bezoekers, die samen met Amerikanen en Brazilianen de top drie vormen van buitenlanders". De Italianen en Duitsers staan op de laatste plaats. De tijdelijke tentoonstellingen trokken 660.000 mensen, een stijging met 29 procent in vergelijking met 2011. Het museum lokt een jong publiek; de helft van de bezoekers is jonger dan 30. (Belga/RDM)