Recordaantal Belgen gaat op wintersport in de krokusvakantie

Een recordaantal Belgen trekt de komende krokusvakantie naar de sneeuw.

Dat blijkt uit cijfers van Touroperator Jetair. Bij Thomas Cook merken ze ook een verhoging van het aantal sneeuwvakanties, maar nuanceren ze toch de cijfers.

Jetair ziet het aantal sneeuwvakanties met 75 procent stijgen in vergelijking met vorig jaar. Een record in de periode 2000-2013: ofwel ruim de helft meer dan het meerjaarse gemiddelde in deze periode.

Gunstige timing

Oorzaak is de gunstige timing; de krokusvakantie valt dit jaar niet samen met de schoolvakantie in Frankrijk. Dat zorgt ervoor dat de prijzen er tot 60 procent lager liggen dan gewoonlijk, bevestigt ook Thomas Cook. Frankrijk is traditioneel het grootste wintersportland voor de Belg.

Vier op de tien van de mensen die op krokusvakantie vertrekken, kiest bij Jetair voor de sneeuw. Nog eens 40 pct kiest voor een minitrip. Twintig procent trekt naar de zon.

Volgens Thomas Cook is er wat sneeuwvakanties betreft geen record. “Wel merken we dat door de lage prijzen het aantal mensen dat voor de sneeuw kiest talrijker is dan andere jaren”, zegt Baptiste Van Outryve van Thomas Cook.

Stad en zon

Voor vliegvakanties gaat de keuze bij Jetair resoluut naar de zon. De Canarische eilanden (Tenerife, Gran Canaria,…) staan afgetekend op kop, de Egyptische badplaatsen aan de Rode Zee noteren een gedaalde interesse, maar blijven op een vaste 2e plaats.

Bij de citytrips zijn Londen, Parijs, Barcelona, Rome en Keulen het populairst. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content