Reclamepaneel Pepsi Cola in New York uitgeroepen tot historisch monument

© AFP

Een enorm lichtpaneel van frisdrankmerk Pepsi-Cola aan de East River in New York zal na meer dan 25 jaar discussie geklasseerd worden als historisch monument.

Het 37 meter lange en 18 meter hoge rode reclamebord werd daar in de jaren 1940 geïnstalleerd bovenop de toenmalige bottelarij van Pepsi in Long Island City.

Het paneel met het Pepsi-logo op waarin neonlichten zijn verwerkt werd in 1993 nog gerestaureerd na een zware storm. De meningen zijn al langer verdeeld over de waarde van het paneel. Sinds 1988 wordt er al gepalaverd om het iconische reclamebord te klasseren.

Uiteindelijk viel na meer dan 25 jaar het verdict in de stedelijke commissie voor historische monumenten. “Zijn prominente plek en de sterke vertegenwoordiging in de popcultuur heeft er een van de meest aandoenlijke iconen aan de oever in Queens van gemaakt”, zei commissievoorzitter Meenakshi Srinivasan.

In 2001 ging de bottelarij van Pepsi tegen de vlakte, de grote Pepsi-fles bleef overeind, zij het wel enkele meters verder in het Gantry Plaza State Park. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content