Raversyde opent nieuw indoorgedeelte

© Paul Hermans, Wikicommons

In 2017 zal provinciedomein Raversyde zijn rol in de Eerste en Tweede Wereldoorlog nog meer in de verf zetten met een nieuw indoor-gedeelte en vernieuwde tentoonstellingen.

In 2017 zal provinciedomein Raversyde zijn rol in de Eerste en Tweede Wereldoorlog nog meer in de verf zetten met een nieuw indoor-gedeelte en vernieuwde tentoonstellingen.

De provincieraad stemde zojuist over het bestek en de gunningswijze van de nieuwe tentoonstelling in Batterij Aachen, dat deel uitmaakte van de Atlantikwall uit WOII. Daarmee worden de vernieuwingswerken rond de batterij volledig afgerond.

Eerste Wereldoorlog

Op dit moment is er enkel een outdoor-parcours rond de Eerste Wereldoorlog. Dat wordt binnenkort uitgebreid met een indoorgedeelte dat volledige toegankelijk zal zijn, ook voor kinderwagens en mindervalide personen. Er komt een volledig nieuwe tentoonstelling die uit drie delen zal bestaan.

In de vroegere Villa Bastien komt een tentoonstelling over de oorlog op zee en de Kust tijdens de Eerste Wereldoorlog. In een gereconstrueerd manschappenbedrijf worden bezoekers geconfronteeerd met persoonlijke verhalen van soldaten en burgers. En aan de bunkers in de duinen zal WOI vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden.

Tweede Wereldoorlog

Ook het erfgoed rond WOII wordt verder ontsloten met twee nieuwe tentoonstellingsruimtes in twee WOII-bunkers. Die zullen dienst doen als tijdelijke kunstwerken met de focus op hedendaagse conflicten. Ook de Batterij Aachen, dat deel uitmaakt van de Duitse WOII-verdedigingslinie Atlantikwall, zal tegen volgend jaar volledig toegankelijk zijn. De provincie wil ook een duidelijker onderscheid tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

De provincie gaat ook een klein stukje grond van zeven are aankopen om de verbinding met de Duinenstraat, en onrechtstreeks met de Kusttram, te verbeteren. Een deel van het terrein zal ook gebruikt worden als residentieplek voor kunstenaars, in samenwerking met kunstencentrum Vrijstaat O. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content