De burgemeester van het geteisterde eiland stuurde al een colonne rattenvangers uit, echter zonder resultaat. Op het eiland stikt het nog steeds van de knaagdieren, schrijft de krant. Het geld voor de buitengewone maatregelen raakt ondertussen op, tot toenemende ergernis van de bevolking.

De eilandbewoners vrezen dat de dieren ziektes dragen. Er circuleren zelfs geruchten dat de dieren van boom tot boom zouden springen. Een inwoner meldde dat een rat een baby in het gezicht gebeten zou hebben. Een andere vertelde dat hij de dieren, die blijkbaar zo groot als konijnen zouden zijn, met een schuurborstel moest verjagen.

De inwoners geven de toeristen de schuld van de sterke toename van het rattenbestand. Zij zouden de katten op het eiland immers te veel verwennen met voedsel, zodat ze geen zin meer hebben om op ratten te jagen.

Enkel valken, buizerds en handelaars in rattengif zijn schijnbaar tevreden met de situatie op Filicudi.(Belga)

De burgemeester van het geteisterde eiland stuurde al een colonne rattenvangers uit, echter zonder resultaat. Op het eiland stikt het nog steeds van de knaagdieren, schrijft de krant. Het geld voor de buitengewone maatregelen raakt ondertussen op, tot toenemende ergernis van de bevolking. De eilandbewoners vrezen dat de dieren ziektes dragen. Er circuleren zelfs geruchten dat de dieren van boom tot boom zouden springen. Een inwoner meldde dat een rat een baby in het gezicht gebeten zou hebben. Een andere vertelde dat hij de dieren, die blijkbaar zo groot als konijnen zouden zijn, met een schuurborstel moest verjagen. De inwoners geven de toeristen de schuld van de sterke toename van het rattenbestand. Zij zouden de katten op het eiland immers te veel verwennen met voedsel, zodat ze geen zin meer hebben om op ratten te jagen. Enkel valken, buizerds en handelaars in rattengif zijn schijnbaar tevreden met de situatie op Filicudi.(Belga)