Qatar Airways opnieuw beste luchtvaartmaatschappij

Volgens de kwaliteitssurvey van Skytrax is Qatar Airways nog steeds de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Voor de tweede keer op rij heeft Qatar Airways de award voor beste luchtvaartmaatschappij ter wereld gekaapt. Dat deed ze op de jaarlijkse uitreiking van de Skytrax World Airline Awards, de meest prestigieuze onderscheiding in de industrie.
De Zuid-Koreaanse Asiana Airlines en de Singaporese Singapore Airlines vervolledigen het podium in een top 10 gedomineerd door luchtvaartmaatschappijen uit Azië en het Midden-Oosten.

De 62 verschillende Skytrax awards worden uitgereikt op basis van een grote bevraging van 18 miljoen internationale passagiers over de verschillende aspecten van een vliegervaring: van de check-in tot aan-boord-entertainment.

Het mag niet verbazen dat de wereldtoppers ook in vele andere categorieën hoog scoren. Zo geniet je van het beste entertainment aan boord van de Emirates vluchten en heeft Malaysia Airlines de beste hostessen.

Voor een oversteek van de Atlantische Oceaan kan je volgens de Skytrax survey dan weer best bij British Airways terecht. Zij kregen de award voor Best Airline Transatlantic.

Met een tiende plaats grijpt Brussels Airlines naast de Best Airline Europe – Western Award. Het Duitse Lufthansa ging met die onderscheiding aan de haal. (LG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content