Meer dan strand

Een strandvakantie in Litouwen, een originele gedachte. Want het strand is hier nog zoals het hoort te zijn. Omdat het een Nationaal Park is, wordt er namelijk alles aan gedaan om de natuur te behouden en de ruimte te geven. Er zijn dan ook indrukwekkende stuifduinen tot wel 14 meter hoog, uitgestrekte stranden en verkoelende bossen met ontzettend frisse lucht.

Zeker als je een eind gaat wandelen, of nog beter fietsen, heeft deze schoorwal meer te bieden dan je van een strandvakantie verwacht. Duinen en bossen wisselen elkaar af, maar je komt ook langs broedplaatsen van zeldzame vogels, een sprookjesbos en een aantal sfeervolle dorpjes.

Zeker als je een eind gaat wandelen, of nog beter fietsen, heeft deze schoorwal meer te bieden dan je van een strandvakantie verwacht.

Vlakbij de stad Juodkrante, verscholen in het bos, vind je de 'Witch's Hill'. De sculpturen en houtsneden, die met de hand zijn gemaakt door lokale kunstenaars vertegenwoordigen personages uit volksverhalen en heidense legendes. Zeker een bezoekje waard!

Houten huisjes

Maar bij een echte strandvakantie hoort uiteraard ook vermaak, en dat is hier zeker ook te vinden, al blijft het vergeleken bij veel andere bestemmingen zeker binnen de perken. In dorpjes als Juodkrante, Neringa en Nida is echter genoeg te beleven. Op het strand, maar ook aan de boulevard langs de lagune: strandtentjes en terrassen, gezellige restaurantjes en winkeltjes volop. Ook de dorpen zelf zijn zeker een bezoekje waard: veelal gekleurde houten huizen bepalen hier het beeld.

Accommodatie is er volop in verschillende klassen. Eindeloos wandelen door de duinen, heerlijk fietsen over een 48 kilometer lang fietspad, of juist lekker je plekje op het strand zoeken en genieten van een relaxte dag: de keuze is aan jou, maar op de Koerse Schoorwal geniet je altijd van een pure strandvakantie.

Meer dan strandEen strandvakantie in Litouwen, een originele gedachte. Want het strand is hier nog zoals het hoort te zijn. Omdat het een Nationaal Park is, wordt er namelijk alles aan gedaan om de natuur te behouden en de ruimte te geven. Er zijn dan ook indrukwekkende stuifduinen tot wel 14 meter hoog, uitgestrekte stranden en verkoelende bossen met ontzettend frisse lucht. Zeker als je een eind gaat wandelen, of nog beter fietsen, heeft deze schoorwal meer te bieden dan je van een strandvakantie verwacht. Duinen en bossen wisselen elkaar af, maar je komt ook langs broedplaatsen van zeldzame vogels, een sprookjesbos en een aantal sfeervolle dorpjes. Vlakbij de stad Juodkrante, verscholen in het bos, vind je de 'Witch's Hill'. De sculpturen en houtsneden, die met de hand zijn gemaakt door lokale kunstenaars vertegenwoordigen personages uit volksverhalen en heidense legendes. Zeker een bezoekje waard!Houten huisjesMaar bij een echte strandvakantie hoort uiteraard ook vermaak, en dat is hier zeker ook te vinden, al blijft het vergeleken bij veel andere bestemmingen zeker binnen de perken. In dorpjes als Juodkrante, Neringa en Nida is echter genoeg te beleven. Op het strand, maar ook aan de boulevard langs de lagune: strandtentjes en terrassen, gezellige restaurantjes en winkeltjes volop. Ook de dorpen zelf zijn zeker een bezoekje waard: veelal gekleurde houten huizen bepalen hier het beeld. Accommodatie is er volop in verschillende klassen. Eindeloos wandelen door de duinen, heerlijk fietsen over een 48 kilometer lang fietspad, of juist lekker je plekje op het strand zoeken en genieten van een relaxte dag: de keuze is aan jou, maar op de Koerse Schoorwal geniet je altijd van een pure strandvakantie.