Een rondvaart op de Amsterdamse grachten kan nu op een milieuvriendelijke manier: in de eerste rondvaartboot ter wereld op waterstof.

Een rondvaart op de Amsterdamse grachten is erg populair onder toeristen. Meer dan drie miljoen mensen maakten vorig jaar zo'n tochtje. En dat kan nu op een milieuvriendelijke manier.

Rederij Lovers introduceert een rondvaartboot die op waterstof vaart. De boot met de naam Nemo H2 van rederij Lovers biedt plaats aan 85 passagiers.

Vijf bedrijven werkten drie jaar aan de boot, de eerste waterstofboot van dit formaat ter wereld. De Nemo H2 stoot geen enkele schadelijke stof uit omdat de elektriciteit die nodig is om de boot te voorzien van waterstof voortkomt uit windenergie.

Maaike Schwering

Een rondvaart op de Amsterdamse grachten kan nu op een milieuvriendelijke manier: in de eerste rondvaartboot ter wereld op waterstof. Een rondvaart op de Amsterdamse grachten is erg populair onder toeristen. Meer dan drie miljoen mensen maakten vorig jaar zo'n tochtje. En dat kan nu op een milieuvriendelijke manier. Rederij Lovers introduceert een rondvaartboot die op waterstof vaart. De boot met de naam Nemo H2 van rederij Lovers biedt plaats aan 85 passagiers. Vijf bedrijven werkten drie jaar aan de boot, de eerste waterstofboot van dit formaat ter wereld. De Nemo H2 stoot geen enkele schadelijke stof uit omdat de elektriciteit die nodig is om de boot te voorzien van waterstof voortkomt uit windenergie. Maaike Schwering