Proef de Veluwe met de Veel Luwe Smultour

© ImageGlobe/Anton Luhr

De Veel Luwe Smultour, dat is al fietsend ontspannen en genieten van de Veluwse natuur én tegelijk proeven van eerlijke Veluwse streekproducten.

De Veel Luwe Smultour, dat is al fietsend ontspannen en genieten van de Veluwse natuur én tegelijk proeven van eerlijke Veluwse streekproducten.

Tussen 24 april en 30 oktober kunnen toeristen en recreanten tijdens een dertig kilometer lange fietstocht kennismaken met al het moois dat de Veluwe te bieden heeft. Van landweggetjes tot bospaden en van het strand langs het Veluwemeer tot het oude centrum van Elburg. Maar… dat is nog niet alles. Bij elke tussenstop staat er op vertoon van de speciale routekaart wat lekkers van Veluwse bodem klaar.

Smullen maar

Onderweg zijn er vijf verschillende pleisterplaatsen. Hier kunt u afstappen om te genieten van pure Veluwse seizoensproducten. Proef een ambachtelijk gerookte haring, een Veluws Akkerbrood gemaakt uit granen uit de tuinen van A. Vogel, een kopje biologische rundvleessoep of een fruitig glaasje sap.

Maar het blijft niet alleen bij proeven. Bezoekers zijn ook welkom om lekker rond te struinen in bijvoorbeeld de stallen van Ko-Kalf of de fruittuinen van Fruittuin Verbeek zodat met eigen ogen te zien is waar, hoe en door wie de producten gemaakt worden.

Take it slow

Iedereen kent de Veluwe van de schitterende bossen, de zandvlaktes en het wild. Minder bekend is de agrarische diversiteit. Veel Luwe is een paraplumerk voor de meest uiteenlopende producten van Veluwse bodem.

Veel Luwe haakt ook aan op de toenemende aandacht voor gezonde, duurzaam geproduceerde voeding en nieuwe trends als ‘slow food’. Veel Luwe en de Veel Luwe Smultour sluiten daar naadloos op aan: ontspannend genieten van de Veluwe en al het culinaire moois dat de streek te bieden heeft.

Fietsverhuur

Geen fiets bij de hand? Geen probleem. Bij drie van de vijf deelnemende bedrijven is het mogelijk een fiets te huren en te starten met de fietstocht. Wel is het nodig om vooraf even te reserveren. Voor de liefhebbers is het natuurlijk ook mogelijk de tocht per voet te doen.

Prijs & verkrijgbaarheid

De Veel Luwe Smultour kunt u in de periode van 24 april tot en met 30 oktober maken met uitzondering van de zondagen. De routekaart is verkrijgbaar bij drie verschillende startpunten en bij alle VVV’s op de Veluwe en kost € 11,50 p.p. en geeft recht op vijf traktaties (kinderen tot en met acht jaar gratis).

Meer informatie over de Veel Luwe Smultour en de adressen van de verschillende startpunten en de verschillende VVV’s zijn te vinden op de website www.veelluwe.nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content