Het futuristische Franse pretpark Futuroscope komt dit seizoen letterlijk met een nieuw hoogtepunt: een zwevende Aérobar op 35 meter hoogte.

Samen met een barman die prosecco en frisdranken serveert, blijven de (maximaal twaalf) bargasten tien minuten boven het park zweven. Een ritje kost, afhankelijk van de gekozen drank, 6,50 tot 11 euro per persoon.

Futuroscope heeft nog meer nieuws in petto: de attractie Dance avec les Robots en een 3D-avontuur waarin surflegende Kelly Slater de kijkers meeneemt naar Tahiti.

Ook de documentaire Bord to be Wild (40 minuten) is nieuw, die speelt zich af in de jungle van Borneo en de steppe in Kenia, en gaat over twee vrouwelijke wetenschappers die zich inzetten voor jonge orang-oetans en olifantenwezen. Futuroscope ligt vlak bij Poitiers. (MS)

Het futuristische Franse pretpark Futuroscope komt dit seizoen letterlijk met een nieuw hoogtepunt: een zwevende Aérobar op 35 meter hoogte. Samen met een barman die prosecco en frisdranken serveert, blijven de (maximaal twaalf) bargasten tien minuten boven het park zweven. Een ritje kost, afhankelijk van de gekozen drank, 6,50 tot 11 euro per persoon. Futuroscope heeft nog meer nieuws in petto: de attractie Dance avec les Robots en een 3D-avontuur waarin surflegende Kelly Slater de kijkers meeneemt naar Tahiti. Ook de documentaire Bord to be Wild (40 minuten) is nieuw, die speelt zich af in de jungle van Borneo en de steppe in Kenia, en gaat over twee vrouwelijke wetenschappers die zich inzetten voor jonge orang-oetans en olifantenwezen. Futuroscope ligt vlak bij Poitiers. (MS)