Pretparken die geopend zijn tijdens de kerstvakantie

Een overzicht van de pretparken in het binnen- en buitenland die in de kerstvakantie geopend zijn.

Veel pretparken sluiten hun deuren in de winter, maar er zijn ook parken die juist tijdens de kerstvakantie feestelijke activiteiten organiseren. De website Parkplanet.nl maakte een overzicht van de pretparken in het binnen- en buitenland die in de kerstvakantie open zijn.

1. Plopsaland De Panne

De Kerstman verwelkomt de bezoekers onder een grote kerstboom en het park is versierd met duizenden lichtjes en met witte kerstbomen. Kinderen kunnen schaatsen op de ijspiste en genieten van de Ketnet Kerstshow en andere voorstellingen. Het park is geopend op 24 december en van 26 december tot en met 8 januari. Plopsaland Indoor in Hasselt is ook geopend tijdens de kerstvakantie.

2. Efteling in Kaatsheuvel (Nederland)

Tijdens de wintermaanden wordt de Efteling spectaculair verlicht en knisperen er overal in het park haardvuren. Ook zijn er enkele speciale winterattracties: een schaatsbaan, een langlaufbaan, een kerstmarkt en een Kinder Winter Wonderland met sneeuwpoppen, sneeuwglijbanen en springkussens.

3. Toverland in Sevenum (Nederlands Limburg)

Toverland is een pretpark in het dorpje Sevenum in Nederlands Limburg. Het park is voor een groot deel overdekt en daarom het gehele jaar door geopend. Op 25 en 26 december staat er een speciale kerstbrunch en kerstbuffet voor u klaar.

4. Phantasialand in Brühl (Duitsland)

Phantasialand vlakbij Keulen is geopend tot en met 8 januari. Iedere dag wordt afgesloten met het wintersprookje De Magische roos, gevolgd door een prachtige vuurwerkshow.

5. Europa Park in Rust (Duitsland)

Een stuk verder weg ligt het Europa Park, het grootste pretpark in Duitsland. Hier worden bezoekers tijdens de kerstvakantie getrakteerd op een muzikale Duitse kerstmarkt en een reuzenrad van 50 meter hoog en sneeuwglijbanen. Het park is geopend tot en met 8 januari, ook op nieuwjaarsdag. Op 24 en 25 december is het park gesloten.

6. Disneyland Parijs

In Mainstreet in Disneyland Parijs sneeuwt het iedere dag en samen met Mickey, Minnie, Kerstman Goofy en Rapunzel en Flynn Rider kan je de Kerstman bezoeken in Disney’s Santa Claus Village. Als het donker wordt verzorgen Mickey en zijn vriendjes wervelende kerstshows.

7. Tivoli in Kopenhagen (Denemarken)

Tivoli staat dit jaar helemaal in het teken van Rusland met een replica van de Pokrovkathedraal, de bekende gekleurde kathedraal op het Rode Plein in Moskou, een Russische kermis en Vadertje Kerst. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content