Pretparken blikken terug op succesvolle herfstvakantie

Het zachte weer in de herfstvakantie heeft de pretparken recordcijfers opgeleverd. Ook het thema Halloween blijft scoren en zorgt voor een meerwaarde bij de attractieparken.

Het zachte weer in de herfstvakantie heeft de pretparken recordcijfers opgeleverd. Ook het thema Halloween blijft scoren en zorgt voor een meerwaarde bij de attractieparken.

De herfstvakantie was een schot in de roos bij de attractieparken. Plopsaland De Panne heeft de beste herfstvakantie ooit achter de rug. Het bezoekersaantal steeg met achttien procent, tot bijna 85.000. “We zijn erg tevreden met deze cijfers”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep. “Het seizoen is echter nog niet afgelopen voor ons. Plopsaland De Panne houdt zijn deuren open tot na de kerstvakantie.”

Ook in Bellewaerde werden alle records verbroken. Het Ieperse pretpark ontving zelfs dertig procent meer bezoekers, wat niet onbelangrijk is; de halloweenperiode is goed voor bijna vijftien procent van de jaarcijfers. Opvallend is dat ondanks het zachte weer heel wat bezoekers eieren voor hun geld kozen en een regenverzekering afsloten, een unicum in Vlaamse pretparklandschap. Negentig procent van de online-aankopers sloot zo’n verzekering af.

Halloween als gedroomde afsluiter

Recordcijfers waren er ook voor Bobbejaanland. “Vorig jaar braken we voor de halloweenperiode ons bezoekersrecord en dachten we dat het moeilijk te overtreffen zou zijn, maar dit jaar gaan we er vlot over. Halloween was dus de gedroomde afsluiter van het seizoen”, aldus Peggy Verelst, commercieel directeur. In Walibi tekent eenzelfde trend zich af.

En zelfs het Brusselse waterpretpark Océade, dat ook in het themajasje Halloween werd gestoken, boekt met een stijging van 32 procent in de herfstvakantie een mooi groeicijfer. “We beleefden een topmaand door het mooie weer: nog nooit telde Océade zoveel bezoekers in oktober”, klinkt het. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content