Prestigieuze wetenschapstentoonstelling in Hasselt

In de Ethias Arena in Hasselt is op 22 augustus de prestigieuze multimedia wetenschappelijke tentoonstelling ‘Science Tunnel’ officieel geopend. De tentoonstelling brengt bezoekers in contact met recente wetenschappelijke ontdekkingen en technologieën van morgen.

De ‘Science Tunnel’ is een unieke multimediatentoonstelling van het Max Planck Instituut uit Duitsland en werd op initiatief van de Universiteit Hasselt naar Hasselt gehaald. De tentoonstelling was eerder al te bezichtigen in Tokio, Sjanghai, Dresden en Berlijn. ‘Science Tunnel’ is nog tot en met 10 oktober gratis te bezichtigen.

Over een oppervlakte van 1.000 vierkante meter komen de bezoekers in contact met recente wetenschappelijke ontdekkingen. De tentoonstelling is opgebouwd rond beelden, films en interactieve opstellingen afkomstig uit vooraanstaande instituten, en neemt de bezoekers mee op een reis van microscopisch kleine deeltjes naar verafgelegen sterrenstelsels.

Speciaal voor de tentoonstelling in Hasselt leidde de UHasselt 200 gidsen op. Dat zijn zowel eindejaarsstudenten, als onderzoekers en profs van de universiteit. Naast de individuele bezoekers richt de tentoonstelling zich ook op scholen, organisaties en bedrijven.

De ‘Science Tunnel’ kan vanwege de nood aan wetenschappers op de arbeidsmarkt en in het bijzonder in het onderwijs rekenen op de steun van Vlaams Onderwijsminister Frank Vandenbroucke. Die vestigde bij de scholen uitdrukkelijk de aandacht op de tentoonstelling, aldus rector Luc De Schepper van de UHasselt.

Informatie
Science Tunnel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content