President Obama gaat op survivaltocht met Bear Grylls in Alaska

© REUTERS

Tijdens zijn driedaags bezoek aan Alaska om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde trekt president Obama de wildernis in met avonturier Bear Grylls.

De Amerikaanse president Barack Obama trekt deze week voor drie dagen naar Alaska, om er aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde. Opmerkelijk: tijdens zijn presidentieel bezoek zal hij ook deelnemen aan de opnames van het tv-programma van de bekende avonturier Bear Grylls. Dat maakten televisiezender NBC en het Witte Huis bekend.

Obama gaat voor het programma “Running Wild with Bear Grylls” door de wildernis trekken, zo luidt het. De episode zal eind van het jaar te zien zijn op televisie.

Eerder namen ook al andere bekende namen, zoals acteurs Kate Winslet en Channing Tatum, deel aan het survivalprogramma. Maar het is de eerste maal dat een staatshoofd deelneemt.

Op het programma van Obama staan voorts nog een bezoek aan gletsjers en een ontmoeting met lokale vissers.

Wilt u zelf ook een cursus ‘survival skills’ volgen met Bear Grylls dan kan dat via de Bear Grylls Survival Academy. Er zijn cursussen voor volwassenen, gezinnen en kinderen in onder andere het Verenigd Koninkrijk, de VS, Afrika, Frankrijk, Australie en de Verenigde Arabische Emiraten. U kunt kiezen voor een opleiding van een paar dagen of een dag en voor de kinderen zijn er zomerkampen van een week. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content