Praktische informatie

Tijdzone– 6 uur

GeldCubaanse peso en peso convertible (voor toeristen)

Beste reistijdHet hele jaar is geschikt voor een bezoek aan Cuba. De drukste tijd zijn de maanden december tot en met april, wanneer veel Europeanen en Canadezen het eiland bezoeken, en de tijd rond asen en 26 juli.

Culturele gedragsregelsHet is niet de gewoonte (zelfs afgeraden) te trachten overheidsvertegenwoordigers te paaien om diensten of bijzondere behandeling te krijgen. Het geven van een tip aan de parkeerwachter die uw wagen heeft bewaakt is raadzaam.

Autoriteiten controleren de identiteit en het doen en laten van een bepaalde categorie onderdanen die zich inlaten met toeristen (jineteros). Daarom wordt de toegang tot bepaalde plaatsen (vooral hotels) ontzegd aan Cubanen.

Afstand Brussel-Havana: 7815 km. Je vliegt er zo’n 9,5 uur over.

VerkeersregelsVoorzichtigheid is geboden wanneer je zelf een auto huurt. Het verkeer in Cuba wordt belemmerd door de soms bedenkelijke infrastructuur en door de staat der voertuigen. In het licht van de vele ongevallen waarbij toeristen betrokken zijn, wordt de grootste waakzaamheid aanbevolen. ’s Nachts rijden wordt sterk afgeraden. De wegen zijn immers niet verlicht.

Het is ook aangewezen zich eigen te maken met de Cubaanse wegcode gezien sommige verkeersregels afwijken van de onze (snelheidsbeperkingen, voorrang van rechts, verkeerslichten staan aan de overkant van het kruispunt.). Bovendien zijn wegwijzers of richtingaanduidingen eerder zeldzaam.

Het Cubaanse gerecht is uiterst streng bij verkeersongevallen waarbij gewonden of doden te betreuren zijn. De vreemdeling wordt in principe het recht ontzegd om het land te verlaten gedurende de onderzoeks- en procesfase, en hij kan veroordeeld worden tot gevangenisstraffen van 1 tot 10 jaar.

Openbaar vervoerWat busdiensten betreft levert Viazul een goede service, volledig en enkel betalend in deviezen. Astro verzorgt lange trajecten . Per bus zijn er 5 plaatsen voorzien voor buitenlanders; de dienstverlening is minder stipt dan deze van Viazul en het prijsverschil is slechts miniem.

Met de trein reizen wordt geheel afgeraden, behalve indien men met een treinreis een avontuur op zich zoekt.

Documenten
Benodigde reisdocumenten voor Cuba .

Gezondheid
Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies
Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit
110-120 volt

Telefoonnummer00 53

Links
Cuba Pagina

Cuba Web

Cuba Travel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content