Praktische informatie

Welke delen van Mexico kunt u het beste mijden en wat is de beste tijd om een vakantie naar Mexico te plannen?

Tijdzone-7 uur in centraal Mexico, -8 uur in de bergen, -9 uur in het gedeelte van Mexico aan de Stille Oceaan.

GeldMexicaanse peso

Beste reistijdHet hete natte seizoen loopt van mei tot oktober. De zuidkusten kunnen ondraaglijk warm en extreem vochtig zijn tussen juli en september. Bovendien gaan de meeste toeristen tijdens de maanden juli en augustus naar Mexico.

Van oktober tot mei is het daarentegen redelijk droog en bovendien aangenaam warm. De maanden van december tot februari zijn de koudste maanden. Een noordenwind kan het noorden van Mexico erg fris tot vrieskoud maken.

Culturele gedragsregelsBuitenlanders worden vrijwel altijd gastvrij ontvangen in Mexico. Ook zijn familiebanden in Mexico doorgaans sterker dan in Europa. Vaak kan dit echter uitlopen op seksisme of geweld tegen vrouwen, maar de laatste decennia neemt dat sterk af, vooral in de steden.

Er wordt in Mexico veel waarde gehecht aan het gebruik van de juiste titels bij het aanspreken en aanschrijven van personen.

Afstand De afstand tussen Brussel en Mexico Stad is 9.251 kilometer. Je vliegt er ruim 11 uur over.

VerkeersregelsVoor verplaatsingen met de wagen neem je bij voorkeur tolwegen of drukbezochte wegen en vermijd ’s vooral nachts te rijden. Sommige autowegen, vooral in de streek van Oaxaca, vragen nog meer aandacht omdat ze sporadisch het werkterrein zijn van misdadigers. Het is af te raden ’s nachts lange busritten te maken; gedurende eventuele lange ritten is het aangeraden op je bagage te letten, en zeker op je geld en documenten.

Vergrendel steeds deuren en vensters van je voertuig en neem nooit lifters mee. Liften is ten sterkste af te raden.

Openbaar vervoerJe kan Mexico heel goed per bus door trekken. Het wordt wel aangeraden goed op je bagage te letten, daar diefstal regelmatig voorkomt.

Wees ook op je hoede voor taxichauffeurs, vooral in Mexico-stad. Maak op het vliegveld alleen gebruik van erkende taxi’s (wit met een geel vliegtuig kenmerk). In de stad bestel je best een taxi vanuit het hotel of restaurant of maak je gebruik van een “sitio taxi” (taxi’s met een vaste standplaats en een S op de carrosserie). De vrije taxi’s (doorgaans groen of geel met een L op de carrosserie) en de metro zijn te vermijden.

Documenten Benodigde reisdocumenten voor Mexico.

Gezondheid Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit110 Volt

Telefoonnummer00 52

LinksVisit Mexico
Mexonline

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content