Prachtige winterwandelingen in Noord-Ierland

Mourne Mountains

Kleed je warm aan en stap de frisse buitenlucht in voor een heerlijke wandeling in het prachtige landschap van Noord-Ierland.

De Causeway kust wandelroute is een 53 kilometer lange tocht die langs de ruige kust van de county’s Antrim en Londonderry slingert. Hij loopt van Ballycastle naar Portstewart en wordt beschouwd als een van de mooiste kustwandelingen in Europa.

Giant Causeway
Giant Causeway© Getty Images

Ben je een fanatieke wandelaar, loop dan de gehele tweedaagse route. Je komt voorbij de touwbrug van Carrick-a-Rede, de ruïne van Dunluce Castle en de beroemde Giant’s Causeway, dat Unescowerelderfgoed is.

Je kunt op veel punten aansluiten op de route, die je meeneemt over uitgestrekte zandstranden, langs kliftoppen en door fraaie havenplaatsjes.

Carrick-a-Rede
Carrick-a-Rede© Ierland Toerisme

Een andere populaire bestemming voor winterwandelingen zijn de Mourne Mountains, de hoogste en indrukwekkendste bergen in Noord-Ierland die ook in de winter adembenemend zijn.

Voor een fikse uitdaging beklim je de Slieve Donard (als het weer het toestaat), de hoogste bergtop die je na vijf kilometer bereikt. Je loopt daarbij door bossen, over een onbeschutte berghelling en langs watervallen. Eenmaal boven word je beloond met een schitterend uitzicht.

Mourne Mountains
Mourne Mountains© Ierland Toerisme

Ook voor minder inspannende wandelingen is er enorm veel keus; van strak onderhouden landgoed- en kasteeltuinen tot bewegwijzerde paden in bosparken.

De magnifieke Montalto Estate in county Down ligt op een landgoed van 160 hectare. Het omvat diverse tuinen om te ontdekken en wandelpaden door het prachtige natuurbos.

Montalto Estate
Montalto Estate© Ierland Toerisme

In county Fermanagh vind je Crom Castle, dat het grootste eikenbos van Noord-Ierland heeft plus de oudste taxusbomen op het hele eiland. Het landgoed van 800 hectare aan Upper Lough Erne vormt een sereen landschap met eilandjes, bossen en historische ruïnes. Een fraaie plek om te wandelen bij elk soort weer.

Crom Castle
Crom Castle© Andreas F. Borchert, Wikicommons

Ook in county Fermanagh ligt het Lough Navar Forest, een van de prachtplekken van het Marble Arch Caves Global Geopark. Het bosgebied is zo’n 2600 hectare groot en bestaat uit veenmoeras, heide, meren, loof- en naaldbos. Het barst van de natuurlijke en historische oudheden en wordt doorkruist door wandelingen van diverse lengtes die zijn samengesteld uit berg- en oeverpaden en landweggetjes, zodat er voor elke soort wandelaar iets bij zit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content