Prachtige fresco van Narcissus ontdekt in Pompeï

© Pompeii Sites

In Pompeï hebben archeologen een fresco ontdekt van Narcissus. Het kunstwerk dook op in een Romeins huis waar maanden geleden ook al een fresco van Leda en de Zwaan werd aangetroffen.

Narcissus is volgens de Griekse mythologie een jonge man die zichzelf zo graag zag dat hij verliefd werd op zijn eigen reflectie in het water. Telkens wanneer hij dat spiegelbeeld wilde omhelzen, vertroebelde het water en verdween de prachtige jongeman. Hij durfde niet meer weg te kijken van het water, tot hij wegkwijnde aan de waterkant.

De fresco werd aangetroffen in een rijkelijk versierd Romeins huis, waar archeologen maanden geleden ook al op een fresco botsten dat het verhaal van Leda en de Zwaan uitbeeldt. Het kunstwerk toont een seksscène tussen een Spartaanse koningin en de Griekse god Zeus, in de vorm van een zwaan.

Prachtige fresco van Narcissus ontdekt in Pompeï
© Pompeii Sites

De woning waarin de archeologen aan het werk zijn, was voorzien van ‘luxueuze decoraties, rond thema’s als joie de vivre, schoonheid en ijdelheid’, aldus wetenschappelijk directeur van Pompeï Massimo Osanna.

Pompeï, een stadje in het zuiden van Italië aan de voet van de Vesuvius, werd in het jaar 79 vernield door een vulkaanuitbarsting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content