Het luchtverkeer in Portugal zal volgende week verstoord worden door een reeks stakingen van de luchtverkeersleiders, gevolgd door negen stakingsdagen van de piloten van de maatschappij TAP in juli en augustus. Dat is vernomen bij de vakbonden, meldt Het Laatste Nieuws.

De luchtverkeersleiders hebben van 29 juni tot 3 juli het werk neergelegd uit protest tegen een herstructurering van hun dienst en de besparingen waartoe de Portugese regering besliste. De piloten van de maatschappij TAP, die tegen het eind van het jaar geprivatiseerd wordt, zullen niet vliegen van 5 tot 8 juli en van 1 tot 5 augustus, meldt de vakbond voor de piloten van de burgerluchtvaart.

Eerdere gelijkaardige stakingen hebben het Portugese luchtverkeer danig verstoord in april en mei, met honderden geschrapte vluchten. (RDM)

Het luchtverkeer in Portugal zal volgende week verstoord worden door een reeks stakingen van de luchtverkeersleiders, gevolgd door negen stakingsdagen van de piloten van de maatschappij TAP in juli en augustus. Dat is vernomen bij de vakbonden, meldt Het Laatste Nieuws.De luchtverkeersleiders hebben van 29 juni tot 3 juli het werk neergelegd uit protest tegen een herstructurering van hun dienst en de besparingen waartoe de Portugese regering besliste. De piloten van de maatschappij TAP, die tegen het eind van het jaar geprivatiseerd wordt, zullen niet vliegen van 5 tot 8 juli en van 1 tot 5 augustus, meldt de vakbond voor de piloten van de burgerluchtvaart. Eerdere gelijkaardige stakingen hebben het Portugese luchtverkeer danig verstoord in april en mei, met honderden geschrapte vluchten. (RDM)