Politieke crisis beïnvloedt toerisme naar Catalonië

© iStockphoto

De crisis rond de Catalaanse onafhankelijkheid heeft een negatieve impact op het toerisme in de regio. In oktober verwelkomde Catalonië in vergelijking met dezelfde maand een jaar voordien 4,7 procent minder buitenlandse gasten.

Dat laat het nationaal instituut voor statistiek weten. Catalonië blijft met bijna 1,5 miljoen toeristen wel nog steeds de populairste regio van Spanje. De overgrote meerderheid van de buitenlandse bezoekers komt uit buurland Frankrijk.

Voor heel Spanje samen tekende het toerisme in oktober een stijging op van 1,8 procent in vergelijking met oktober 2016. Van de bijna 7,3 miljoen vakantiegangers kwamen volgens het instituut de meesten uit Groot-Brittannië, gevolgd door Duitsland en Frankrijk.

Spanje verkeert in een diepe politieke crisis nadat Catalonië begin oktober een door het gerecht verboden onafhankelijkheidsreferendum organiseerde. Madrid plaatste de regio inmiddels onder toezicht en momenteel zit meer dan de helft van de afgezette Catalaanse regering in voorlopige hechtenis voor onder meer rebellie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content