Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Fryderyk Chopin in Zelazowa Wola bij Warschau geboren werd. Tot eind 2010 zullen Chopins walsen, mazurka's en nocturnes overal in het land weerklinken.

Tussen 22 februari en 1 maart brengen wereldberoemde musici Chopins muziek ten gehore in Warschau.

Op 1 maart heropent het volledig gerenoveerde Chopinmuseum in het Ostrogskipaleis in Warschau. Het museum bezit de grootste verzameling voorwerpen, documenten, handgeschreven

teksten en portretten van het muzikale genie. Ook Chopins geboortehuis kreeg een opknapbeurt. Iedere zondag zijn er gratis concerten.

Augustus staat in het teken van het festival Chopin en zijn Europa. Meer dan 1000 musici uit de hele wereld verzorgen dan 50 voorstellingen met zijn muziek.

Het hele programma vindt u op Chopin 2010.

Maaike Schwering

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Fryderyk Chopin in Zelazowa Wola bij Warschau geboren werd. Tot eind 2010 zullen Chopins walsen, mazurka's en nocturnes overal in het land weerklinken. Tussen 22 februari en 1 maart brengen wereldberoemde musici Chopins muziek ten gehore in Warschau. Op 1 maart heropent het volledig gerenoveerde Chopinmuseum in het Ostrogskipaleis in Warschau. Het museum bezit de grootste verzameling voorwerpen, documenten, handgeschreven teksten en portretten van het muzikale genie. Ook Chopins geboortehuis kreeg een opknapbeurt. Iedere zondag zijn er gratis concerten. Augustus staat in het teken van het festival Chopin en zijn Europa. Meer dan 1000 musici uit de hele wereld verzorgen dan 50 voorstellingen met zijn muziek. Het hele programma vindt u op Chopin 2010. Maaike Schwering