Eindeloze pistepret in het gevarieerde Zillertal

© Zillertal Tourismus GmbH, Christoph Johann
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 oktober 2022, 06:00 Bijgewerkt op: 2 november 2022, 08:55

Het grote Zillertal is zo divers dat iedereen er moeiteloos zijn eigen wintervertier vindt, zowel op ski’s en sneeuwraketten als op wandelschoenen. Als skiër zul je hoe dan ook genieten – het aanbod pistes is eindeloos en even gevarieerd als het fantastische berglandschap.

Een wintervakantie in de bergen betekent volop natuur en een zalig weidse omgeving om alles los te laten. Om te genieten van ademruimte, zon, sneeuw en skiplezier. In het 47 km lange Zillertal en zijn zijdalen zit je helemaal goed – dit is een topbestemming voor klassieke skipret. Of je nu van actie en avontuur houdt, liever rustig skiet op brede boulevards, of voor het eerst de kinderen meeneemt – je vindt hier elk dag andere pistes die bij je voorkeuren passen. Wie dat wil, kan zelfs fantastische freerideroutes verkennen. En de hartelijke, gastvrije sfeer? Die is overal inbegrepen.

Copyright van links naar rechts :
Zillertal Tourismus, Christoph Johann – Zillertal Tourismus, Tom Klocker – Zillertal Tourismus GmbH, Bernhard Huber – Zillertal Tourismus, Tom Klocker

Skiën op de pistes

Met zijn onuitputtelijke voorraad perfect geprepareerde pistes trakteert het Zillertal je op een ongeëvenaard gevoel van vrijheid. Dit skidal biedt 544 kilometer pure pistepret in alle denkbare variaties. Van aparte oefengebieden voor de kinderen en gezinsvriendelijke pistes tot lange sportieve afdalingen. Van snowparks en funlines met spannende hindernissen tot perfecte carvingpistes. Je kunt er heerlijk gevarieerde skirondes ontdekken of de steilste piste van Oostenrijk uitproberen. Handig om te weten: die pistes liggen verdeeld over vier grote skigebieden. Vanuit alle dorpskernen in het Zillertal heb je snel toegang tot één van de gebieden.

Freeriden buiten de pistes

Het Zillertal heeft ook heel wat hellingen die uitstekend geschikt zijn voor freeride-avonturen in de diepe sneeuw. Maar skiën of snowboarden op niet-geprepareerde routes is heel anders dan op een skipiste. Bovendien moet je dit terrein ook leren ‘lezen’. Een paar lessen freeridetechnieken zijn dus een must. Daarnaast kun je in heel wat skischolen een excursie met een freeridegids boeken.

Tochten naast de pistes

Met 113 km loipes is ook het aanbod voor langlaufers ruim. En wie eens wil proeven van een toerskitocht, kan daar via de skischool mee kennismaken. IJverige wandelaars kunnen dan weer kiezen uit 460 km geprepareerde paden. Vooral benieuwd naar verrassend ongerepte plaatsen in het uitgestrekte Zillertal? Dan is een begeleide sneeuwschoenwandeling een aanrader. Er zijn tochten voor verschillende niveaus.

Extra fun voor de kids

Het Zillertal is niet alleen een kindvriendelijke skibestemming, maar biedt ook verrassend veel opties zonder skilatten. Superleuk, ook met de kinderen, is het om elk met je eigen slee kilometerslang een helling af te suizen. Met 15 geprepareerde rodelbanen, goed voor 48 km, is variatie gegarandeerd. Of gier het eens uit met ‘snowtubing’: terwijl je in een soort opblaasbare band ligt, hobbel je over de piste naar beneden.
Verder telt het Zillertal verschillende schaatsbanen en meerdere overdekte zwembaden met glijbanen, een golfslagbad of andere pret. Ook het grote indoor centrum met trampolines, klimmuren, acrobatie en bowling is goed voor uren plezier.

Sightseeing

Opmerkelijk: in het Zillertal kun je zelfs in de winter heel wat interessante uitstappen maken, die los staan van het wintersportgebeuren. Zo kun je bijvoorbeeld een heemkundig museum bezoeken, naar een traditionele kaasmakerij gaan, binnenkijken in een traditioneel oud huis, een excursie maken naar een echt ijspaleis of een merkwaardige grot verkennen.

Tip: In het Zillertal maak je ook een culinaire ontdekkingsreis, van Tiroolse herbergen naar Gault Millau-restaurants. Een bijzondere aanrader is de stijlvolle Kristalhütte, een restaurant op een hoogte van 2147 meter met showkeuken, zonnig terras en fantastisch panorama. Een goed adres om tussen de actie door of na een goedgevulde dag na te praten bij een lekker menu.

Meer info op www.austria.info of www.zillertal.at

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.