Plopsaland opent eigen Plopsa Theater

© Belga

In Plopsaland De Panne is het Plopsa Theater geopend.

In Plopsaland De Panne is het Plopsa Theater geopend. De nieuwe Samson&Gert Zomershow ging er in première voor 1.400 toeschouwers. De burgemeester uit de kinderserie kwam samen met 57 collega’s het lint doorknippen. De bouw van het theater kostte in totaal 6 miljoen euro. Het nieuwe Plopsa Theater wordt na het Casino Kursaal in Oostende de grootste theaterzaal aan de Belgische kust.

Algemeen directeur Steve Van den Kerkhof legde in zijn speech uit dat het Plopsa Theater op verschillende manieren zal gebruikt worden. Zo zal Plopsaland er zijn eigen parkshows houden en verhuist de Kerstshow van Samson en Gert van Antwerpen naar De Panne. Ook externe partijen zullen de theaterzaal met 1.406 zetels kunnen huren. Hetzelfde geldt voor de foyer die plaats biedt aan meer dan 1.400 personen.

Ter gelegenheid van de opening ging ook de nieuwe Samson&Gert Zomershow in première. 57 Vlaamse burgemeesters werden door Gert samen met ‘Meneer De Burgemeester’ op het podium geroepen om het lint door te knippen. Ook minister Annemie Turtelboom, staatssecretaris Melchior Wathelet en Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten waren hierbij aanwezig.

Op 2 augustus wordt dit feest nog eens overgedaan met Franstalige burgemeesters. Dat zal gebeuren tijdens de nieuwe show van Fred et Samson, de Waalse tegenhangers van Samson en Gert. Van 15 juli tot 16 augustus kunnen bezoekers van Plopsaland in het Plopsa Theater de nieuwe zomershow van Samson en Gert bekijken. Tijdens het weekend worden ze afgelost door Kabouter Plop en de ‘Plop op vakantie’-show. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content