Plopsaland bouwt Wicki de Viking zone

Plopsaland De Panne opent volgend jaar een volledig nieuwe themazone met twee nieuwe attracties en een restaurant rond Wickie de Viking.

Plopsaland De Panne opent volgend jaar een volledig nieuwe themazone met twee nieuwe attracties en een restaurant rond Wickie de Viking.

Daarnaast verschijnt op het Dorpsplein een nieuw luxueus theater. Het totaalbudget voor beide investeringen bedraagt 12 miljoen euro.

Wickie de Viking meert aan in Plopsaland De Panne en krijgt er samen met zijn vrienden een volledig nieuwe themazone met twee nieuwe attracties: een Splash Battle en een Disk’O Coaster.

In de Splash Battle varen de bezoekers met een drakar door een vikingbaai. Tijdens hun tocht van 155 meter kunnen de bezoekers andere vikingboten met een waterkanon onder vuur nemen en riskeren ze zelf ook een salvo van waterstralen. Lijkt het gevaar even geweken? Dan ligt het parcours nog bezaaid met special effects die zeer verrassend kunnen zijn.

Bij de Disk’O Coaster zitten de bezoekers op een schijf met het gezicht naar buiten gericht. De schijf vliegt aan een snelheid van 70km/u al draaiend heen en weer over een heuvelachtige baan van 92 meter die aan de uiteinden 16 meter hoog reikt.

Naast de 2 nieuwe attracties komt er in de vikingzone ook een restaurant, een uitgiftepunt en een winkel.

Nieuwe theaterzaal

De dagelijkse shows met Studio 100-artiesten gaan vanaf volgende zomer door in een nieuw luxueus theater dat naast Mayaland op het Dorpsplein wordt gebouwd en het huidige Groot Theater zal vervangen. Voor het comfort van de bezoekers wordt de zaal uitgerust met 1.300 luxe-zetels en een ruime lobby.

De bouwwerken voor de Wickie de Viking-zone en het theater starten in december 2012. De opening is voorzien tegen de zomer van 2013. In de daaropvolgende jaren worden op de site van Plopsaland De Panne nog een subtropisch zwembad en een hotel geopend. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content