Plantentuin Meise pakt uit met grote bloemententoonstelling Flori Mundi

© Maarten Strack van Schijndel

Van 25 oktober tot 30 november loopt in het overdekte Plantenpaleis van de Plantentuin van Meise de grootse bloemententoonstelling “Flori Mundi”, waar in allerlei composities en constructies in totaal meer dan 10.000 bloemen en planten te zien zullen zijn.

Van 25 oktober tot 30 november loopt in het overdekte Plantenpaleis van de Plantentuin van Meise de grootse bloemententoonstelling “Flori Mundi“, waar in allerlei composities en constructies in totaal meer dan 10.000 bloemen en planten te zien zullen zijn.

Naast tientallen verschillen soorten orchideeën vallen er ook bromelia’s, cyclamen en andere tropische pracht te bewonderen.

Onder de meest spectaculaire constructies zijn een piramide van 3,5 bij 3,5 meter met bijna 700 Cymbidium-orchideeën en een bol op de Victoriavijver met een doorsnede van bijna 3 meter die bijna 2.000 vlinderorchideeën bevat.

Daarnaast is er nog de Phoenix-palm met zo’n 3.000 kleine bromelia-achtigen en 200 Vanda-orchideeën, het “lentekleed” met 200 cyclamen en drie triomfbogen van 3 tot 4 meter hoog met zo’n duizend Guzmania-planten.

1800 orchideeën

De Plantentuin van Meise telt bijna 18.000 verschillende planten en vormt daarmee een van de grootste plantenverzamelingen in de wereld, waarvan 10.000 plantensoorten in de kassen binnenshuis en nog eens 8.000 soorten buiten. Het gaat onder meer om 1.800 orchideeën.

De Plantentuin wil hiermee de biodiversiteit in het plantenrijk beschermen want orchideeën vormen een erg bedreigde plantengroep. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content