Plaats waar Caesar werd vermoord vanaf 2013 te bezichtigen

Vanaf volgend jaar kunnen toeristen in Rome weer de exacte plaats bezoeken waar Julius Caesar in 44 voor Christus werd vermoord.

De werken op het plein Torre Argentina, in het hartje van de eeuwige Stad, zullen volgend jaar voltooid zijn, zo is bij het Romeinse gemeentebestuur vernomen.

Dat Caesar in de Curia Pompea werd vermoord, is al bekend sinds de tijd van Caesar. De Piazza Torre Argentina is momenteel vooral bekend als vestingplaats voor een door het stadsbestuur beschermde en door dierenbeschermingsorganisaties onderhouden kolonie katten.

“Er mag op die plaats onderzoek en graafwerk gehouden worden, maar we kunnen wel niet blijven putten graven”, zei Umberto Broccoli van de stedelijke dienst voor cultureel erfgoed. Op de piazza is onlangs nog onderzoek uitgevoerd naar de antieke topografie door Spaanse deskundigen.

Niet vermood in de Senaat

In tegenstelling tot de legende en de epische Hollywood-prenten is de man die de Belgen zo moedig vond niet in de Romeinse Senaat (die werd op dat moment gerestaureerd) vermoord, maar in de Curia Pompea op het Marsveld, op minder dan een kilometer van het Senaatsgebouw.

De moord op de eerste Romeinse keizer wordt jaarlijks op 15 maart door onbekenden herdacht met een kranslegging op zowel de plaats van de moord als op zijn graf, in het Forum Romanum. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content