Piraten en bijzondere zeedieren in Vlissingen

Het Arsenaal in Vlissingen heeft deze winter een grote vernieuwingsslag ondergaan. Zowel het piratenpark als het zeeaquarium is compleet vernieuwd.

Het Arsenaal in Vlissingen heeft deze winter een grote vernieuwingsslag ondergaan. Zowel het piratenpark als het zeeaquarium is compleet vernieuwd.

Naast nieuwe attracties zijn er ook nieuwe bewoners. De nieuwste aanwinsten zijn bijzondere dieren en uniek in de Benelux.

Krokodilleneiland
In de onderwaterwereld van het Arsenaal hebben sinds een aantal weken twee kaaimannen hun intrek genomen. De dieren zijn nu zo’n 90 cm en worden wel 2,50 meter groot. Bezoekers zien de dieren zowel vanaf boven als onderwater en bekijken zelfs op één centimeter afstand de dieren.

Uniek in de Benelux
Een andere unieke attractie is de Levende fossielen oceaan. Het Arsenaal is het enige aquarium in de Benelux dat Nautilussen in collectie heeft. De Nautilus is een inktvis die in een schelp leeft en de laatste honderd miljoen jaar niet veranderd is.

Ook de kraamkamer en het zeelab zijn dit jaar nieuw in de onderwaterwereld. In het zeelab bekijk je de wereld onderwater vele malen vergroot. In de kraamkamer zie je allerlei vissen met kleintjes. Onder andere haaieneieren, babyroggen en baby degenkrabbetjes.

Het komende jaar worden nog meer aquaria verbouwd en nieuwe toegevoegd. Elk aquarium krijgt een eigen thema.

Het piratenpark
In het piratenpark is een voor Europa unieke schelpencollectie te vinden met o.a. de wacky weekdierenquiz. Deze collectie is afgelopen winter gedoneerd aan het attractiepark.

Ook nieuw is het levensgroot luisterboek “De verovering van de Bird Galley”. In dit waargebeurde verhaal kan de bezoeker het verhaal zien, luisteren en beleven. Achter diverse scheepsramen gebeurt van alles en nog wat.

Het piratenhol wat al jaren een zeer gewaardeerde attractie is in Het Arsenaal, is aangepast en bezoekers kunnen nu zelf de skeletten laten dansen of een andere bekend piratenavontuur in gang zetten. Ook zijn er in het seizoen weer regelmatig papegaaienacts.

Tot slot is ook de buitenkant van het gebouw weer volledig geschilderd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content