Performance art en surrealisme in Philadelphia

Wanneer je van plan bent om eind deze zomer Philadelphia te bezoeken ontsnap je er niet aan: de art vibe die Philadelphia in haar greep houdt. Naast een tentoonstelling van surrealist Marcel Duchamp worden er in september twee kunstfestivals gehouden: het Philadelphia Live Arts Festival en de Philly Fringe.

De tentoonstelling Marcel Duchamp: Étant Donnés loopt tot 29 november in het Philadelphia Museum of Art. Middelpunt van de tentoonstelling is het laatste en misschien wel spectaculairste werk van Marcel Duchamp met de titel Étant donnés: 1° la chute d’eau, 2° le gaz d’éclairage. Het Philadelphia Art Museum heeft de grootste collectie kunstwerken van Duchamp in bezit.

Van 4 t/m 19 september vindt eveneens het Philadelphia Live Arts Festival plaats op verschillende locaties in de stad. Een combinatie van muziek, theater en dansuitvoeringen geven een goed beeld van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunst.

Ook op het gebied van Performance Art wil Philadelphia zich met Philly Fringe op de kaart zetten: tijdens het Philadelphia Live Arts Festival kan je 200 kunstinstallaties en -performances verspreid over de stad bezoeken.

Foto: © 2008 Artists Rights Society (ARS), New York/ADAGP, Paris/Estate of Marcel Duchamp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content